ME1 Strijdend verloren

Afgelopen woensdag was de eerste avondwedstrijd voor de ME1 en tevens de laatste competitieronde van het seizoen tegen Bloemenkwartier uit Loosdrecht. Meiden en ouders hadden naar deze wedstrijd uitgekeken omdat de meiden in Loosdrecht een legendarische wedstrijd tegen hen hadden gespeeld en gewonnen (5-6) met het winnende doelpunt in de laatste minuut.

Ook nu weer was het spannende en enerverende wedstrijd. Net zoals in de uitwedstrijd moesten de meiden tegen een achterstand aankijken. Alleen dit keer lukte het net niet om deze om te buigen in een overwinning. Beide ploegen streden alsof hun leven ervan afhing, creëerden kansen en maakte mooie doelpunten.

Bij ons waren vooral Sanne en Mariska trefzeker. Op het middenveld speelden Dana, Tyra, Esmee en Lazora afwisselend aanvallend en verdedigend, Milou en Maggy hadden hun handen vol aan de aanvallen van de tegenstanders terwijl in de eerste helft Tyra en in de tweede helft Kendra de moeilijkste ballen wisten tegen te houden. Jasmijn had weer een vrije rol en had zoveel kilometers gemaakt en verbeet de pijn van een blaar. Uiteindelijk verloren onze meiden met 4-6, maar de strijd die ze leverden en het samenspel waren een lust voor het oog. De ouders en andere toeschouwers werden getrakteerd op een heerlijk avondje voetbal. Er werd gejuicht en luidruchtig aangemoedigd en uiteindelijk getroost.

De grote winnaars waren dan voor ons toch onze meiden. Ze waren bekaf en droegen het verlies met trots. Ze wisten dat ze er vlakbij zaten en dat ze er alles aan hadden gedaan wat binnen hun macht was maar dit keer hadden ze de pech dat de kansen niet werden verzilverd. De beide leiders, Sil Stoker en Raymond Bernardus werden letterlijk nog in de bloemen gezet door de ouders en meiden van ME1 als waardering voor hun inzet voor de kids.

Voor de ouders is het prachtig om te zien hoe zo’n groep van meiden elke keer weer met veel enthousiasme komt voetballen en ook daadwerkelijk met de week beter voetbalt. We hopen dan ook van harte dat volgend seizoen nog meer meiden de weg naar FC Breukelen weten te vinden. Dan wordt het alleen maar nog gezelliger in het volgend seizoen dan dat het nu al is.