Kampioenen D1 sluiten af met een overwinning op Wasmeer

14 mei 2009: Wasmeer D2 - FC Breukelen D1; 1-3 (1-1)

Na het behalen van het kampioenschap afgelopen maandag in Loosdrecht moest de D1 vanavond weer aan de bak in de uitwedstrijd bij Wasmeer in Hilversum. Aangezien Wasmeer nog in de race was voor de 2e plaats waren zij geladen en enigszins versterkt..

Breukelen begon de eerste minuten nog wel aardig, de duels werden nog gewonnen maar verder dan de 16 meter kwamen we niet. De laatste linie van Wasmeer stond goed en onze vleugels werden vakkundig “lam gelegd”. De momenten dat we er wel door kwamen werden helaas afgesloten met een slordige afwerking.

Na een minuut of 10 stortte het spel helemaal in en gaven we het initiatief uit handen. Het middenveld had het erg lastig en vooral de midden-midden was scherp, stond telkens op de goede plaats en wist onze “10” behoorlijk uit z’n normale spel te krijgen. De duels gingen grotendeels verloren en gelukkig was onze verdediging nog wel wakker genoeg om het niet te ver te laten komen. Het spelpeil was rommelig, ging op en neer met een iets gevaarlijker Breukelen. Uit 1 van de corners wist Jonas de bal in het doel te “frommelen” en was het 0-1. Iedereen hoopte dat dit verlossend zou werken maar eigenlijk zakte onze D1 verder weg. Het leek wel of de champagne van maandag nog niet was uitgewerkt. Wasmeer daarentegen rook haar kans en wist een aantal malen dichtbij het doel te komen. Toen de uitblinker de bal wat gelukkig op de rand 16 voor de voeten kreeg en zich vervolgens mooi vrijspeelde, schoot hij de bal prachtig achter de kansloze Jesse. Een terechte 1-1 wat tevens de russtand betekende.

In de rust vielen er een paar stevige woorden, toch is het (en dat is al meerdere malen gezegd) niet gemakkelijk om een instelling en beleving gedurende de wedstrijd nog te kantelen. De coaches moesten alle zeilen bijzetten en Wasmeer gooide er een schepje bovenop.

Van de geheime reporters (uw vaste verslaggever moest de tweede helft helaas verstek laten gaan) heb ik meegekregen dat er een lichte verbetering zichtbaar was maar dat individuele acties de wedstrijd uiteindelijk beslisten. Eerst was het Mitchell die vanaf links twee spelers uitspeelde en de bal vervolgens prachtig in de bovenhoek krulde: 1-2 .

Toen Giorginho uit een kort genomen corner de bal weer terugkreeg van Jordi besloot hij de bal alsnog voor het doel te gooien. Jonas kwam daar “invliegen” en kopte de bal prachtig in het doel: 1-3. De tweede goal van verdediger Jonas, wederom uit een corner…

Mannen, het was niet de mooie afsluiting die we hadden gehoopt. Het was een natuurlijk wel een prachtig seizoen en de koek was eventjes op, wel weer de volle 3 punten! Helaas geen foto’s van de wedstrijd van vandaag, ik heb wel een aantal foto’s van de kampioenswedstrijd van Ed Ossendorp gekregen die ik z.s.m. op de site zal zetten.

Zondag lekker ballen in het sterke toernooi bij OSM, laat zien dat we op dat niveau thuishoren. We hopen op een zonnige dag en mooi voetbal! 09.00 uur verzamelen.