Off day voor A1

Off-day A1 in Huizen

De A1 van fc Breukelen heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Huizen A2 verloren. Het duel stond bol van de kansen. Er werd dan ook veel gescoord, maar de thuisploeg bleek veruit het beste in het afmaken. Door de nederlaag verspeelt de A1 de kans op een periodetitel en daarmee een plek in de nacompetitie.

Het duel op het kunstgras in Huizen begon ruim een half uur te laat, omdat de KNVB-scheidsrechter niet kwam opdagen en Huizen grote moeite had een vervanger voor hem te vinden. Toen die uiteindelijk was gevonden, kon het duel alsnog beginnen.

Fc Breukelen begon voorspoedig en zette de thuisclub direct onder druk. Na een knappe individuele actie scoorde Jurre de 0-1. Lang konden we niet genieten van deze voorsprong, want Huizen brak kort daarop op rechts door en scoorde met een knap schot de 1-1. Onze jongens bleven redelijk voetballen en creëerden veel kansen, maar gaven de wedstrijd toch uit handen. Er werd veel te veel ruimte gegeven aan de handige spelmaker en de spits van Huizen. De doelpunten vielen daarom aan de andere kant. De thuisclub liep makkelijk weg naar een 3-1 voorsprong. Vlak voor rust verkleinde de A1 de achterstand tot één doelpunt: 3-2.

In de rust wees trainer Herman het team op de tekortkomingen en hield de ploeg voor dat er nog 45 minuten waren om het recht te zetten. Er was nog niets verloren, als we maar wat feller en slimmer zouden voetballen. De tweede helft leek de wedstrijd ook te gaan kantelen. Fc Breukelen kwam op 3-3 en had zelfs enkele grote kansen op een voorsprong. Maar Huizen vocht zich terug in het duel. De spits van de thuisploeg was moeilijk af te stoppen en scoorde de ene fraaie goal na de andere. Het werd 4-3 en kort daarop moest middenvelder Dennis met twee keer geel (voor praten) naar de kant. Fc Breukelen nam achterin nog meer risico om een gelijkmaker te forceren, maar dat pakte verkeerd uit. Er kwam wel kansen, maar de counters waren veel gevaarlijker. De snelle aanvallers van Huizen waren in vorm en zorgden ervoor dat de eindstand 7-4 werd. Een enorme teleurstelling voor de A1, maar de ploeg had vandaag te veel spelers die hun normale niveau niet haalden.

Zaterdag wordt de reguliere competitie afgesloten met een thuiswedstrijd tegen kampioen BFC. De aanvang is half drie op de Broekdijk Oost. In Bussum speelden we eerder deze competitie een helft heel goed. Kijken of we nu in staat zijn om 90 minuten goed te spelen.

Huizen A2 - Fc Breukelen A1 7-4 (3-2). Doelpunten: Jurre (2), Peter en Dennis.

Opstelling: Sander, Bas, Rick, Ricardo, Mark, Sander, Dennis, Vincent, Peter, Jurre en Steven.

Wisselspelers: Metin en Jannes