D1 uitgeschakeld in KNVB beker

D1 onterecht uitgeschakeld in enerverend duel tegen 1e klasser RAP D1

In de kwartfinale om de KNVB-Beker moest onze D1 vanavond in Amsterdam aantreden tegen RAP D1, uitkomend in de eerste klasse waarin zij medekoploper zijn. Dat iedereen uiteindelijk op tijd op sportpark het Loopveld aankwam had overigens nog wel wat voeten in aarde..in Breukelen verzamelden 10 spelers (enkelen gingen rechtsreeks) en waren er slechts 2 auto’s…..Gelukkig kon de opa van Jesse ook nog bijspringen. Alhoewel er normaal gesproken altijd meer dan voldoende auto’s zijn werd er wat te gemakkelijk aangenomen dat er wel genoeg vervoer zou zijn.

Breukelen begon zeer sterk aan de wedstrijd en had de eerste 7 a 8 minuten het spel in handen. De aanvallen gingen veel over rechts waar Hans en Michiel regelmatig de achterlijn haalden. De voorzetten en afwerking waren echter nog beneden pijl en mistten kracht en precisie. Van een verschil tussen de eerste en tweede klasse was in ieder geval niets zichtbaar! Dat had de dubieus leidende scheidsrechter (ik zal daar verder geen woorden meer over vuil maken, maar heel erg triest was deze man wel!) ook al snel door en besloot daar eigenhandig verandering in aan te brengen. Duidelijke corners werden doeltrappen, overtredingen werden niet gezien en daar waar ze niet waren werd gefloten. Onze spelers lieten zich hierdoor toch wat van de wijs brengen en RAP nam het spel over. De druk op het doel van Jesse werd opgevoerd, echt moeilijk werd het gelukkig niet. De verdedigers deden hun werk nar behoren en Breukelen kwam langzaam weer terug in de wedstrijd. Toen een doorbraak en vrije doorloop naar het doel van RAP een feit was werd er gefloten voor de rust….

De tweede helft was over het algemeen wederom gelijkwaardig al was het Breukelen dat de betere kansen had en het initiatief nam. De scheidsrechterlijke beslissingen bleven echter slechts 1 kant op vallen en toen er bij een corner wat duw- en trekwerk in het strafschopgebied viel te bespeuren werd de bal op de stip gelegd….Deze beslissing bracht zeer veel emoties met zich mee en even leek het erop dat de wedstrijd tot een vroegtijdig einde zou komen. De penalty werd uiteindelijk toch genomen en door RAP resoluut benut ! Zo stond Breukelen onterecht op een achterstand: 1-0

Met nog 10 minuten op de klok gooide Breukelen alles op alles, maar als alles eenmaal tegenzit dan weet je dat het heel moeilijk wordt…Tweemaal hands in het strafschopgebied
werd “niet gezien” en drie dotten van kansen om minimaal gelijk te spelen werden niet benut. Zo haalde RAP uiteindelijk de eindstreep en bleef een zeer benadeeld Breukelen in treurnis achter.

Tja mannen, ook dit schijnt er bij te horen! Al zijn de gevoelens van spelers en trainers heel goed te begrijpen, het zijn zaken die toch geaccepteerd dienen te worden. Ook al zijn de beslissingen volkomen onterecht, onbegrijpelijk of zelfs schandelijk, schelden of protesteren heeft nog nimmer geleid tot het terugdraaien van deze beslissingen. Met tegenslagen dienen we ook om te kunnen gaan, laten we er maar vanuit gaan dat we het portie onrecht voor de komende jaren wel hebben gehad!

De wedstrijd gaat niet de boeken in als een van de sterkste partijen, wel hebben we wederom laten zien het niveau van de eerste klasse makkelijk aan te kunnen. Geen goed voetbal, wel veel strijd. Ook RAP liet zien te kunnen strijden zonder dat er in het veld grove overtredingen werden gemaakt. Kortom, een spannende strijd tussen twee ploegen die de halve finale wilden bereiken met RAP als de wat gelukkige winnaar.

Jammer, snel vergeten en over deze mokerslag heenstappen! Uiteindelijk zijn jullie heel ver gekomen en mogen jullie trots zijn. Morgen lekker uitlopen en trainen, zaterdagmorgen (heeeeel vroeg) wacht ons in Mijdrecht alweer Argon voor de competitie. Met drie wedstrijden meer gespeed staan zij 4 punten op ons voor! Pak het weer op en laat zien wie er kampioen gaat worden! Succes.

15 april 2009: RAP D1 - FC Breukelen D1 : 1-0 (0-0)