D1 goed uit de startblokken!

28 februari 2009: FC Breukelen D1 - Argon D2

Na ruim 2 maanden eindelijk weer eens een competitiewedstrijd…Vorst, sneeuw, regen en wederom vorst, sneeuw, regen maakte dat de wedstrijden telkens werden afgelast of uitgesteld. Om de voorjaarscompetitie netjes te kunnen uitspelen zullen er wel avondwedstrijden ingepland moeten gaan worden..

De eerste krachtmeting was tegen Argon D2, een bekende tegenstander, immers werd in de laatst gespeelde uitwedstrijd van de najaarscompetitie tegen dit team het kampioenschap in de wacht gesleept. Duidelijk was dat Argon erop uit was om revanche te nemen en te laten zien dat ze het ons in de voorjaarscompetitie een stuk lastiger wilde gaan maken. Vorige week hadden zij hun eerste wedstrijd reeds gespeeld en met 9-3 gewonnen van ’t Gooi D1.

Onze D1 miste vandaag drie spelers: Raymond, Justin en Jonas moesten door verschillende redenen (o.a. een gebroken arm en pols na een skivakantie) verstek laten gaan maar werden prima vervangen door Giorginho, Junior en Jantijn.

Argon begon erg fel aan de wedstrijd en maakte direct duidelijk dat ze zich deze keer niet wilde laten afslachten. Met deze instelling, een hechte verdediging en de hulp van de grens (…) kwamen we de eerste 10 minuten niet verder dan de 16 meter. Argon daarentegen kon voorin ook geen vuist maken en werd keurig opgevangen door onze solide defensie. Na de beginfase waarin we er weer even in moesten komen begon het langzaam maar zeker weer te draaien. Onze regisseur Giovanni begon weer als vanouds te strooien met pasjes en Michiel flitste al weer een paar keer op de rechterkant langs z’n tegenstander. De voorzetten waren echter nog wat slapjes waardoor de ballen telkens konden worden weggewerkt. Na een kwartier werd Michiel door Giovanni op rechts weggestuurd en deze besloot em maar in 1 keer op z’n slof te nemen. Enigszins verrast moest de keeper voor het eerst vissen en bolde het net van Argon: 1-0

Vanaf dat moment leek alle spanning weg te zijn en werd er gemakkelijker gevoetbald. Zonder uitzondering was iedereen fel en scherp en was het wachten op de volgende treffer(s). Dat duurde niet lang; Michiel stuurde spits Jim de diepte in die beheerst de keeper uitspeelde en de 2-0 liet aantekenen. De 3-0 kwam van de schoen van Giorghino die alert was en uit de rebound (schot Hans) de keeper wederom het nakijken liet. De enige echte kans voor Argon werd weggegeven maar ook weer keurig gered door Jesse. Tevreden werd de kleedkamer opgezocht, Argon bleef op het veld achter en kreeg nieuwe instructies.

Na de rust een zelfde beeld; een sterker Breukelen en een dapper strijdend Argon. De 4-0 viel al snel doch wel verrassend; uit een corner van Michiel viel de bal zomaar in 1 x achter de keeper… Het spel werd wat slordiger maar de wedstrijd was natuurlijk ook al gespeeld. De 5-0 en eindstand werd door Jim op het bord gezet door met een droge knal vanaf de rand van het strafschopgebied de keeper kansloos te laten.

Een mooi begin: de koppositie is inmiddels al weer ingenomen. Andere uitslagen in onze poule: Wasmeer D2 – Loosdrecht D1 2-1; ’t Gooi D1 - Nederhorst D1 2-1.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Nederhorst !

Meer info op de teamsite: http://fcbreukelend1.ditismijnteam.nl [D1 goed uit de startblokken!]