A1 wint eerste competitieduel

Veel doelpunten in eerste competitieduel A1

De A1 is de competitie 2008-2009 in de eerste klasse goed begonnen. Zaterdag werd in Breukelen vrij eenvoudig van sv Baarn gewonnen. Het was een doelpuntrijk duel, met als eindstand 7-3. Maar als het vizier van de thuisclub echt op scherp had gestaan, was de score beslist hoger uitgevallen.

De A1 kende dit seizoen een redelijk goede voorbereiding. Begin augustus werd met trainen begonnen en inclusief drie bekerduels speelde de ploeg al zes wedstrijden. Daarin werd bij vlagen goed gecombineerd, maar vaak ook slordig gespeeld en onnodig veel balverlies geleden. Het resultaat van die voorbereiding was één nederlaag (Argon A2), één gelijkspel (OSM) en vier overwinningen (Vriendenschaar, VEP, CSW en Ouderkerk).

Tegen sv Baarn ging de Breukelse ploeg voortvarend van start. De spelers probeerden de tegenstander op eigen helft te houden en creëerden door het veldoverwicht een groot aantal kansen. Na bijna een half uur was het al 3-0. Kort daarop scoorden de bezoekers tegen: 3-1. Vlak voor rust vergrootte fc Breukelen de marge tot drie goals: 4-1.

De wedstrijd was daarmee al goeddeels gespeeld. In de rust haalde trainer Herman aanvoerder Rick, die licht geblesseerd was geraakt, uit voorzorg naar de kant. Ook Bas maakte plaats voor een verse kracht.

Na de thee liep de thuisploeg snel uit naar 5-1, maar na die score werd het spel van fc Breukelen rommelig en was de discipline voor een tijdje verdwenen. Er kwamen nog wel kansen. Twee keer raakte de bal de binnenkant van de paal, maar ging niet over de doellijn. Vooral op het middenveld en in de defensie gaf de thuisploeg veel ruimte weg, waardoor Baarn beter kon gaan voetballen en ook in de buurt kon komen van het doel van Sander. Twee keer zwak verdedigen van fc Breukelen leverde twee tegentreffers op (5-3) en die zorgden ervoor dat de gasten weer hoop kregen. Het laatste kwartier raakten de krachten aan beide zijden op. Fc Breukelen scoorde nog twee keer. De laatste kwam tot stand toen Jurre na een vloeiend verlopen aanval de bal knap afrondde: 7-3.

Voor de A1 zijn daarmee de eerste drie wedstrijdpunten binnen. Het spel was zaterdag vaak matig, maar de goede momenten lieten zien dat er potentie zit in het jonge team. Positief was ook dat zaterdag alle jongens aan spelen toekwamen, dus ook de vijf wisselspelers deden wedstrijdritme op. Volgende week staat de derby uit tegen OSM op het programma.

Eindstand fc Breukelen A1 - sv Baarn A1 7-3 (4-1).

Doelpuntenmakers: Peter, Metin (2), Steven (2), Sander, Jurre,

Opstelling: Sander, Bas, Dennis, Rick, Alex, Vincent, Ricardo, Jurre, Metin, Steven en Peter

Wissels: Sander, Fatih, Mark, Jannes en Michael