Succes op toernooi bij PVC

Succes op toernooi bij PVC

Twee F-teams worden twee keer tweede

Utrecht - Op 17 mei jl. zijn twee F-teams van FC Breukelen allebei tweede geworden op het grote jeugdtoernooi bij PVC in Utrecht. Een knappe prestatie, want beide teams bestonden uit louter Brookies - eerstejaars F’jes dus.

Omdat CSW op het laatste moment (met maar liefst 10 teams!) afzegde, konden twee snel samengestelde F-teams van FC Breukelen meedoen aan het groots opgezette F-toernooi op het fraaie Sportpark Marco van Basten van PVC. We hebben ze daar gelijk maar ingeschreven als F1 en F2! Beide teams bestonden uit achttien spelers van The Brookies. Voor veel spelers zou dit hun eerste officiële voetbaltoernooi worden en ook nog eens hun debuut in het FC Breukelen-shirt.

Echt gras en kunstgras

In compleet hondenweer vertrokken we rond 9 uur vanaf de parkeerplaats, maar eenmaal in Utrecht werd het weer al iets beter. Op het sportpark bleek een enorme hoeveelheid F- en E-teams te zijn uitgenodigd. We zagen teams van onder meer Lelystad(!), DEV, Hercules, Roda 46 en uiteraard PVC.

In onze F1 speelden Beau Sauerland, Ruben Rubens, Guido de Ridder, Jop van Geffen, Jordi Grilk, Dion Schreurs, Jayson Visser, Melle Valkenburg en Bob van der Post. Leider was Erno Grilk.

Onze F2 bestond uit Ruben Oussoren, Thomas Janssen, Floris Slokker, Jort Schretlen, Ole van Rhijn, Maurick van Harinxma, Bram de Hollander, Jelle van Delft en Daan van der Sluijs. Leider was Juan Janssen.

De teams mochten hun wedstrijdjes spelen op echt gras en op kunstgras. Vooral de laatste ondergrond vergt toch een iets andere manier van voetballen, zo bleek tijdens de moeizame wedstrijd van onze F1 (3-1 winst op DEV). Pechvogel in deze wedstrijd was Bob die van 2 meter afstand knalhard een bal tegen zijn hoofd kreeg geschoten. Maar na de tranen en de 3-1 winst op DEV, was Bob in de laatste wedstrijd weer geheel de oude. Een keiharde, die Bob.

Twee gewonnen, één verloren

Zoals gezegd, zijn beide teams tweede in de poule geworden. Toevallig genoeg wonnen de F1 en de F2 hun eerste twee wedstrijden en verloren ze allebei de laatste. De resultaten:

F1 - Lelystad 1-0; F1 - DEV 3-1; F1 - PVC 0-1. Winnaar werd PVC.

F2 - PVC 5-0; F2 - Lelystad 3-0; F2 - DEV 0-1. Winnaar werd DEV.

Om ongeveer 12.30 uur mochten beide aanvoerders tijdens de prijsuitreiking een heuse beker in ontvangst nemen en voor elke speler was er een mooi herinneringsvaantje. Na een hapje en een drankje vertrokken we weer om 13.00 uur huiswaarts.

De kinderen hebben genoten van het toernooi dat - ondanks de regen - sportief en behoorlijk succesvol is verlopen.

Langs deze weg een afsluitend woord van dank aan de toernooiorganisatie van PVC en alle ouders voor het vervoer en de enthousiaste aanmoedigingen bij de wedstrijden.

Namens allen,

Joost Visser, coördinator The Brookies