Breukelen B1 sluit seizoen waardig af

Op zaterdag 26 april stond voor de B1 alweer de laatste competitiewedstrijd op het programma. Deze keer moest de B1 het opnemen tegen het fysiek sterke IJsselmeervogels B2. IJsselmeervogels B2 staat 5e en kon bij winst tot op 1 punt genaderd worden. De uitwedstrijd ging destijds met 2-1 verloren maar de B1 was in die wedstrijd verre van kansloos. In aanloop naar deze wedstrijd werd bekend dat we het zonder Peter moesten stellen. Een aderlating eerste klas. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld op een zwoele zaterdag middag. Het water moest dan ook met bakken tegelijk aangesleept worden voor een optimale prestatie. De voorbereiding op deze wedstrijd verliep op z’n zachtst gezegd niet geheel vlekkeloos. Michael v. Es was zijn tas kwijt, onze leider was de spelerspassen vergeten en niemand wist waar de ballen waren. Na enige vertraging kon uiteindelijk toch een korte maar krachtige warming-up worden gedaan.

De B1 kwam redelijk fel uit de startblokken en liet zoals het handelsmerk van deze B1 betaamt de bal het werk doen. Al snel kregen we een vrije trap op de rand van de zestien meter, nagenoeg recht voor het doel. Er werd een muur recht voor de bal gezet en de keeper nam hier achter plaats. Wij vermoeden dat dit zijn zicht op de bal geen goed deed. Mark D. nam plaats achter de bal en schoot deze zonder al te veel moeite binnen. Hiermee breidde hij zijn reeks van doelpuntrijke wedstrijden uit tot 3, wat allerminst onaardig is voor een centrale verdediger. Hierna volgde het hoogtepunt van de wedstrijd. Spits Metin had al in de voorbereiding op het seizoen laten weten dat hij minstens 1 keer met een omhaal wilde scoren dit seizoen. Er kwam een hoge voorzet vanaf rechts. Metin schatte deze voorzet op waarde en besloot een kunststukje uit te voeren. Metin sprong hoog in de lucht en draaide zo dat hij met een mooi geplaatste (halve) omhaal zeer fraai doel trof. De keeper kon voor de 2<sup>e</sup> keer de bal uit het net vissen; 2-0. Nino viel al snel geblesseerd uit en hij werd vervangen door onze beer Alex. Na deze 2-0 voorsprong sloop er enige onachtzaamheid in de ploeg. IJsselmeervogels B2 werd gevaarlijker en scoorde nog voor rust de aansluitingstreffer; 2-1. Met tropische temperaturen werd de welverdiende rust aangekondigd. Na gedane arbeid is het goed rusten.

De zeer goed spelende Patrick werd in de rust vervangen door Michael H. De 2<sup>e</sup> helft was een stuk minder spannend dan de 1<sup>e</sup> helft en het werd een eenzijdige wedstrijd. Voor IJsselmeervogels B2 werd de scheidsrechter steeds meer een doorn in het oog en er werd weining meer gevoetbald. IJsselmeervogels B2 speelde uiteindelijk als los zand. De B1 kon vrijuit voetballen en creeërde aan de lopende band kansen. Er werden minstens 10 kansen om zeep geholpen voordat de score weer opgevoerd werd. Michael H. toonde zijn waarde door na een individuele actie op snelheid te scoren. Dat hij gescoord had wist hij zelf niet omdat hij direct na zijn schot gelost te hebben, een ferme tik op zijn been te verwerken kreeg. Het was zeer pijnlijk maar hij kon toch verder. Colin was in het veld gekomen als vervanger van Terrence en liet opnieuw blijken niet veel tijd nodig te hebben om te scoren. Hij zorgde dan ook voor de 4-1 en nu was het helemaal zeker dat de B1 ging winnen. Metin zorgde ook nog voor de 5-1 in de slotminuten van de wedstrijd en kon zijn prachtige treffer van de eerste helft dus nog een vervolg geven.

De competitie kwam met deze wedstrijd ten einde en werd met een mooi resultaat afgesloten. Er moet echter ook een negatieve kanttekening worden gemaakt. De B1 heeft veel potentie en had veel hoger kunnen eindigen dan dat het nu geëindigd is. De B1 heeft het vooral laten liggen in het midden van de competitie maar heeft het gelukkig nog op de rails gekregen voor het einde van het seizoen. Er staan nu louter nog oefenwedstrijden en een toernooi op het programma en ook die hoopt de B1 winnend af te kunnen sluiten. Daarna rest er nog een seizoensafsluiting waarbij de B1 gaat voetvolleyen. Van onze verdere verrichtingen zal ook nog verslag gedaan worden.

Breukelen B1- IJsselmeervogels B2 5-1