E2 laat er geen gras over groeien

E2 laat er geen gras over groeien 10-2

Het hing al een beetje in de lucht. Ondanks de stijgende temperatuur, werd er een alleszins behoorlijke warming-up afgewerkt en waren de jongens zeer gebrand om aan deze wedstrijd tegen De Zebra’s E1 te beginnen. Ook leider Peter wist zich nog de redelijk eenvoudige 6-1 overwinning tegen deze jongens, aan het begin van de najaarreeks, te herinneren, maar echt gerust op eenzelfde resultaat was hij nog niet. Met name in de laatste wedstrijden, hadden de Zebra’s behoorlijke uitslagen tegen sterke tegenstanders laten zien, dus leek het vermoeden van geboekte vooruitgang gegrond.

De opdracht van deze week diende dan ook twee doelen: allereerst verdedigend beginnen (3-3-1) om rust en overzicht in het spel te krijgen en bij een positief scoreverloop een omzetting naar 2-3-2. Die Peter is niet lekker moeten ze wel gedacht hebben, het ging de laatste tijd toch hartstikke goed?

Toch enigszins schuchter werd begonnen maar gelukkig stond de bezetting zoals afgesproken. Dit bracht inderdaad het overzicht om de tegenstander af te tasten en vast te zetten en van daaruit pas aan de aanvallende ambities te denken. Toen ze dat eenmaal door hadden was de beer los. Nota bene verdediger Mike opende de score uit een terugvallende cornerbal en liftten Kasper en Niels de stand al vlot naar een 3-0 voorsprong. Dit was het sein voor de besproken omzetting maar hadden ze het begrepen? Feilloos! Binnen enkele seconden stond het zoals afgesproken en kon de drang naar voren verder groeien. Via Janneman en nogmaals Kasper stond er een geruststellende 5-1 bij rust op de borden.

De tweede helft weinig tekenen van verslapping. Tijn moest bij een aantal schrikmomentjes in de verdediging van Mels en Mike bijspringen maar de weerstand van de Zebra’s was eigenlijk allang gebroken. Janneman zette de reeks vlot voort met nogmaals twee doelpunten gevolgd door Maxim en Kasper. Op één slippertje na wist Stan zijn hok eenvoudig schoon te houden en had hij het voor de verandering nu eens niet koud. Met nog één minuut te gaan werden de heren toch nog fijntjes op de stand van 9-1 vóór gewezen. Dit was niet aan dovemansoren gericht. Met nog een laatste vlammende aanval en nog een goal van Kasper, werden de dubbele cijfers veilig gesteld.

Noot (voor de laatste keer): als jullie alle andere echte kansen ook nog gaan benutten, win je gewoon met 20-2.