FC Breukelen D3 - De Vecht D2

FC Breukelen D3 – De Vecht D2 6-0 (3-0)

Op een koude zaterdagochtend, speelde de D3 een berenpartij. Gelegenheids-doelman Bauwe gaf de verdediging vertrouwen. Wessel en Bart vormden een solide centrum en Jeremy en Niels speelden goed op de vleugels. Het middenveld werd gevormd door Nils (‘op 10’), Stefan en Jimmy. Voorin zorgden Tom, Roy en Kevin constant voor dreiging. Bram hield de eerste 10 minuten de bank warm … ;-)

Al snel werd De Vecht in de verdediging gedrukt en scoorde Roy de openingstreffer na een assist van Tom. Even later waren de rollen omgedraaid en kreeg Tom een goede kans na een assist van Roy. Helaas werd het doel gemist. Kevin, geleend van de D5, klein van stuk, maar watervlug, voetbalde alsof hij al jaren in de D3 speelde. Bij een van zijn acties werd hij in de 16 onderuit gehaald. Penalty! Jimmy nam gedecideerd de bal, nam een aanloop … en miste, ook in de rebound. Roy scoorde even later gewoon 2-0 en maakte er nog voor rust 3-0 van na een een-tweetje met Tom.

Na rust pakten de mannen het gewoon weer op. Nils kreeg 2 goede kansen, waarvan 1 ongeveer op de doellijn, maar de ballen miste richting. Even later moest Bauwe twee keer naar de hoek bij uitvallen van De Vecht. De keeper van De Vecht hielp ons een handje door een vrije trap van Roy in eigen doel te slaan (4-0). Een klutsgoal kwam op naam van Jimmy (5-0) en het slotakkoord was voor Nils, die er beheerst 6-0 van maakte na een slimme pass van Jimmy.

De laatste wedstrijd vóór de winterstop gaf aan dat dit elftal gegroeid is, dit seizoen. Eindelijk lijkt het of eenieder zijn plek heeft gevonden. Een centrum dat goed verdedigd, backs die hun tegenstander niet uit het oog verliezen, een middenveld dat vóóruit denkt, maar ook heeft geleerd mee te verdedigen en een aanval die kansen creëert en ook afmaakt. Deze laatste wedstrijd heeft dat allemaal laten zien, met 6 goals vóór en 0 tegen. Alles stond goed vandaag, er werd gewerkt (kou … ?) en goed samen gespeeld. Bovenal valt echter het plezier op dat dit team uitstraalt. Allen voor één, één voor allen. Om trots op te zijn!!