EDO 2 - FC Breukelen zat. 2

EDO 2 - FC Breukelen (zat) 2 2-1 De juiste keuze maken om de juiste keuze te kiezen.

Het was vroeg vandaag, althans voor sommige onder ons is een verzameltijd van 10.00 uur toch iets waar zij normaal gesproken wat moeite mee hebben.

Om klokslag 10.00 uur waren er binnen in de kantine welgeteld 4 spelers, sommige kwamen om 10.01 uur binnen en andere weer om 10.05 uur.

De meeste waren echter wel op tijd op het complex maar stonden ergens langs het veld bij een jeugdwedstrijdje te kijken. (ja ja). Enfin, om 10.15 uur vertrokken we richting Overvecht om daar tegen EDO 2 te gaan spelen. De tegenstander van vandaag had uit 4 duels maar liefst 1 punt gehaald dus er moest toch een goed resultaat behaald kunnen worden vandaag.

Het centrale duo was vandaag bruut uit elkaar gehaald door een hardnekkige spierblessure van uw reporter. (deze blessure had overigens niets te maken met de vlaaipunten van vorige week)

De wedstrijd ging van start en vol goede moed werd er geprobeerd om EDO naar een nederlaag toe te spelen.

Hierin kwam na 15 minuten spelen echter een kleine kink in de kabel want een vrije trap van een metertje of 20 werd door een EDO speler keurig tot doelpunt gepromoveerd door de bal strak in de kruising te schieten. Keeper Branko zei hierover na afloop: “Nou zeg, zo heb ik ze nog nooit tegen gehad, zowel bij Vitesse als bij Nijenrodes niet, nu speel ik reserve 3e klasse en schieten ze hem zo in het kruis”

Door deze treffer stonden we dus 1-0 achter en moest er eerst een gelijkmaker geproduceerd worden alvorens we op voorsprong zouden komen.

Gelukkig was Jimmy naar de kapper geweest want na een corner van links kopte hij bij de 2e paal de bal uitstekend via de grond in de korte hoek en tekende zo voor de 1-1.

Met Jimmy z’n lange lokken had hij de bal nooit aan zien komen maar nu het zicht onbelemmerd was maakte hij een knappe goal. Met deze 1-1 stand werd de rust gehaald.

Iedereen was het erover eens dat er de 2e helft over deze tegenstander heen moest worden gelopen, ondanks dat we zelf niet soepeltjes speelden was de tegenstander toch geen onneembare hindernis. De bal is echter rond en wat er ook geprobeerd werd, de bal wilde er niet in. Afstandschoten van Mark, Clarence en gelegenheidsaanvoerder Esli gingen naast of over. Hoewel EDO zeggen en schrijven maar 3 keer in de 2e helft voor Branko kwamen wisten zij wel te scoren.

Na een corner werd de bal niet meteen weggewerkt in onze 16 meter.

De bal werd uit de kluts naar voren gespeeld waar een speler van EDO vrij stond om de bal in het doel te werken.

Omdat de speler eigenlijk in buitenspel positie stond bleef onze grensrechter, ikzelf dus, met de vlag omhoog staan nadat de scheidsrechter de goal had goedgekeurd.

De scheidsrechter moet in dat geval komen luisteren naar wat zijn assistent te vertellen heeft.

Nadat ik hem uitlegde dat de bal naar voren werd gespeeld door een EDO speler antwoordde hij dat dit niet zo was maar dat één van ons de bal het laatst had aan geraakt.

Uitgepraat ben je en zo keurde hij de treffer toch goed. Ach ja, het was een clubscheidsrechter dus ja dan weet je het eigenlijk wel.

Desalniettemin werd er vandaag niet van EDO maar van onszelf verloren.

Er zal uit een andere vaatje getapt moeten worden om de komende weken zonder al teveel kleerscheuren door te komen.

Hopelijk pakken we komend weekend tegen CSW de draad weer op en kunnen we na 2 nederlagen weer eens een overwinning noteren.

Opstelling: Branko, David, Esli, Jimmy, Mike, Danny, Mark, Tim(Clarence 45), Mark, Abid(Rayben 55), Jeffrey(Roel 60)