Broekdijk Oost 30, 3621 LN Breukelen, 0346-262856, e-mail: webmaster@fcbreukelen.nl

Welkom op de archief site

Hallo bezoeker van de archief.fcbreukelen.nl site.

Je bent nu op de archief site van FC Breukelen. Deze site was actief van 2007 tot medio 2014. Alle relevante artikelen, wedstrijdverslagen etc. van deze periode zijn dus nog steeds hier te vinden.

Gebruik de zoekfunctie, de navigatiemenu's bovenaan en links in het voetbalmenu om het archief te benaderen.

Voor actueel nieuws ga naar http://www.fcbreukelen.nl/


 

 
D5M
Schelden doet geen zeer ... of toch wel Afdrukken
Geschreven door Albert den Ouden   
zondag 04 mei 2014
d5m.jpgdhsc.jpgHier weer een verslag van de D5M. Het streelt mij dat de verslagen tot ver buiten het dorp worden gelezen. Zo gebeurde het dat de leider van Kockengen mij na het vorige verslag een mail stuurde met de mededeling dat hij met veel plezier onze verslagen las en dat zij toch echt met hun eigen team tegen ons hadden gevoetbald, waarvan acte. Maar nu, zaterdag 3 mei. Midden in de tegenwoordig erkende meivakantie stond de wedstrijd tegen DHSC op het programma.
Laatst gewijzigd op ( dinsdag 22 juli 2014 )
Lees meer... [Schelden doet geen zeer ... of toch wel]
 
Een zaterdag met twee gezichten ... Afdrukken
Geschreven door Albert den Ouden   
zaterdag 05 april 2014
d5m.jpgkockengen.jpgSpeelronde 5 april. Veel dames die bezigheden elders hadden. Helen nog steeds last van een blessure opgelopen door een onwillige plank. Nikki daarom in beide teams op het doel en verder moest er over en weer wat geleend en uitgeleend worden. Carlijn meldde zich via de mail al aan en je raadt het al, dan heb je geen twee maar drie Plasmeijers in het team. Het is alles of niets en dan graag alles. Deze versterking konden we goed gebruiken tegen de jongens van Kockengen die volgens mij ook op een paar plekken versterkt waren.
Laatst gewijzigd op ( dinsdag 22 juli 2014 )
Lees meer... [Een zaterdag met twee gezichten ...]
 
Het verschil tussen jongens en meisjes (voetbal) Afdrukken
Geschreven door Albert den Ouden   
zondag 30 maart 2014
d5m.jpgmc1.jpgZaterdag 29 maart: de MC1 is vrij en de begeleiding en ouders D5M blijven bij hun besluit niet af te reizen naar DHSC. Het weer is veel te mooi en de dames zijn veel te enthousiast om helemaal niets te doen op deze mooie morgen. Zoals altijd heeft Martien wel wat in gedachten. Lekker tegen elkaar voetballen, de aanval van de MC1 met de verdediging van de D5M en andersom, met een mix van beiden op het middenveld. Lekker op een groot veld, voor de meiden van de D5M om te wennen en zo komt iedereen lekker aan voetballen toe. Ook Nora en Jonna, die tot nu toe alleen trainen.
Laatst gewijzigd op ( dinsdag 22 juli 2014 )
Lees meer... [Het verschil tussen jongens en meisjes (voetbal)]
 
Nipte overwinning D5M op dames Saestum Afdrukken
Geschreven door Albert den Ouden   
zondag 16 maart 2014
d5m.jpgsaestum.jpgDe spannende tijd van Cito-toets en schoolkeuzes zit er voor de meiden op, de uitslagen bekend, de stress is weg. Op school alleen nog leuke dingen doen, de hoofden leeg, tijd om lekker vrijuit te voetballen. Vandaag het treffen met de dames van Saestum. Het is lekker weer en de ziekenboeg is bijna leeg. Alleen Nikki staat langs de kant als gevolg van het hard in aanraking komen met een zwembadvloer tijdens schoolkamp. In de najaarscompetitie verrasten de dames in Zeist ons met goed voetbal en onze eerste achterstand. We zijn gewaarschuwd!
Laatst gewijzigd op ( dinsdag 22 juli 2014 )
Lees meer... [Nipte overwinning D5M op dames Saestum]
 
Meiden Aurora D3M eenvoudige hindernis voor FC Breukelen D5M Afdrukken
Geschreven door Albert den Ouden   
zondag 02 maart 2014
d5m.jpgaurora.jpg De wintersportvakanties zitten erop, het lijkt hier na de herfst meteen lente te worden. De eerst dag van de nieuwe maand met heerlijk voetbalweer. Met Laura en Tabitha in de ziekenboeg en Dewy die ons helaas alweer heeft verlaten, vandaag met acht meiden aan de start tegen Aurora. Mooie naam voor een voetbalclub, waar zou die vandaan komen? Even op Wikipedia kijken. Er zijn verschillende mogelijkheden: de Romeinse godin van de dageraad, een fictief persoon uit een stripboek, een Portugees atleet of Latijn voor poollicht. Ik gok maar op de eerste. Als ik hun site bezoek, lees ik dat Aurora Latijns is voor 'Morgenster'.
Laatst gewijzigd op ( dinsdag 22 juli 2014 )
Lees meer... [Meiden Aurora D3M eenvoudige hindernis voor FC Breukelen D5M]
 
Het verhaal van de paal Afdrukken
Geschreven door Albert den Ouden   
zaterdag 08 februari 2014
kockengen.jpgd5m.jpg Kwart voor zeven zaterdagmorgen 8 februari. De regen tikt absoluut niet zachtjes op mijn zolderraam, het giet. Het weer is 'kwalitatief uitermate teleurstellend'. Afgekort komt deze samenvatting voor de weersgesteldheid op deze vroege morgen waarschijnlijk niet door de censuur. We moeten eruit, 7.45 uur verzamelen voor de uitwedstrijd tegen de boys van v.v. Kockengen D2. Op dit soort momenten vraag ik mijzelf af waarom ik in hemelsnaam (mede-)leider geworden ben van een voetbalteam.
Laatst gewijzigd op ( dinsdag 22 juli 2014 )
Lees meer... [Het verhaal van de paal]
 
Gourmetveldslag in kantine FC Breukelen Afdrukken
Geschreven door Albert den Ouden   
zaterdag 01 februari 2014
d5m.jpg Vandaag geen voetbal voor de D5M, mooi slecht weer voor een verslag dus. Vrijdagavond 31 januari, normaliter is het rustig in de kantine van FC Breukelen. Hoe anders was dit afgelopen vrijdag. Al aan het einde van de middag was een deel van de leiding van de MC1 en D5M onder professionele leiding van Erwin bezig met de voorbereiding voor een teambuildingavond voor de meiden. Tussen half zeven en zeven druppelden de dames (circa 25) binnen. Telefoons inleveren, afrekenen bij Erwin, wat spelregels van Martien, even voorborrelen en daarna aanschuiven aan de gezellig gedekte tafels.
Laatst gewijzigd op ( dinsdag 22 juli 2014 )
Lees meer... [Gourmetveldslag in kantine FC Breukelen]
 
D5M houdt knap stand tegen D3 Afdrukken
Geschreven door Albert den Ouden   
zondag 19 januari 2014
d5m.jpgd3.jpg Is er nu nog winterstop of niet? Het lijkt of het wedstrijdprogramma van de KNVB net zo van slag is als de natuur. Meer dan tien graden boven het vriespunt, terwijl het er ruim onder zou moeten zijn. De MC1 speelde vorige week de laatste wedstrijd in de poule 2013 (knappe 2-1 winst). Dit weekend geen wedstrijd voor beide meidenteams, volgende week weer wel, de week erop weer niet. Voorjaarsbodes steken inmiddels voorzichtig de koppen boven de grond uit en hier en daar zie je al knoppen in bomen en struiken. We zijn in de war met zijn allen.
Laatst gewijzigd op ( dinsdag 22 juli 2014 )
Lees meer... [D5M houdt knap stand tegen D3]
 
Kampioen D5M maakt klus op professionele wijze af Afdrukken
Geschreven door Albert den Ouden   
zondag 08 december 2013
jsv.jpgd5m.jpg Het is al schemererig als ik wat rozig, van een nat pak door de regen en daarna een warme douche, uit Lopik naar huis rijd. Mijn eerste elftal na de zoveelste goede wedstrijd weer net met lege handen, als voorzitter van een kleine club pak je de grensrechtervlag op als daar (hopelijk) tijdelijk even geen vrijwilliger voor is. Onder het rijden check ik de whatsapp. Een foto van een rijtje meiden in fel blauwe sweaters en een filmpje van Georgette. “Zo kun je op afstand meegenieten”, staat er.
Laatst gewijzigd op ( dinsdag 22 juli 2014 )
Lees meer... [Kampioen D5M maakt klus op professionele wijze af]
 
D5M op koers naar winterkampioenschap Afdrukken
Geschreven door Albert den Ouden   
zondag 01 december 2013
d5m.jpgkockengen.jpg Waar tot afgelopen zaterdag de sensationele winst van Ajax op FC Barcelona nog het gesprek van de dag was, staat deze wedstrijd vanaf zaterdag op de tweede plaats. Lees het bloedstollende verhaal van een voetbalthriller op hoog niveau. Zaterdag de 30ste was het zover, al weken keken we naar deze dag uit. Na de wedstrijd bij DHSC was er nog een lastig te nemen hindernis op weg naar de koppositie. De jongens van Kockengen, nog zonder puntverlies en elke week winnend met grote cijfers.
Laatst gewijzigd op ( dinsdag 22 juli 2014 )
Lees meer... [D5M op koers naar winterkampioenschap]
 
D5M lijkt klaar voor confrontatie met koploper Afdrukken
Geschreven door Albert den Ouden   
zondag 17 november 2013
dhsc.jpgd5m.jpg Zaterdagmorgen, het is nog maar een klein wereldje als we vertrekken voor onze uitwedstrijd tegen DHSC uit Utrecht. We zijn helemaal compleet met tien meiden en vier vrouw/man begeleiding. Ook zijn er veel ouders mee, zou dit vanwege de mindere ervaringen zijn vorig jaar bij deze club, of willen ze gewoon graag hun dochter aan het werk zien. Laten we van het laatste, positieve uitgaan. Bij aankomst begeleidt de vrouwelijke helft van de begeleiding onze meiden naar de kleedkamer terwijl wij mannen ons naar de bestuurskamer begeven waar we ontvangen worden met koffie, appelflappen en oliebollen. Dat begint goed.
Laatst gewijzigd op ( dinsdag 22 juli 2014 )
Lees meer... [D5M lijkt klaar voor confrontatie met koploper]
 
D5M blijft maar winnen Afdrukken
Geschreven door Albert den Ouden   
zondag 10 november 2013
d5m.jpgmsv19.jpg Na een herfstweek waarin de hemel een aantal malen flink was opengetrokken en we getrakteerd zijn op flink wat regen, waren de velden op deze negende november toch bespeelbaar en hadden we ook een prima scheidsrechter toegewezen gekregen. Als gevolg van het slechte weer en werkzaamheden van Martien leek het erop dat er deze week niet getraind kon worden, maar assistent-trainer Fenna pakte haar verantwoordelijkheid en nam de training van Martien over.
Laatst gewijzigd op ( dinsdag 22 juli 2014 )
Lees meer... [D5M blijft maar winnen]
 
Meiden van Saestum maken het D5M lastig Afdrukken
Geschreven door Albert den Ouden   
zondag 03 november 2013
saestum.jpgd5m.jpg "Be careful what you wish for." Vrij vertaald: wees voorzichtig met wat je wenst. Meer tegenstand wenste ik vorige week in mijn terugblik op de laatste met grote cijfers gewonnen wedstrijden. Waarschijnlijk hadden de dames van Saestum uit Zeist dit gelezen, want zij waren absoluut niet van plan het onze dames makkelijk te maken. In alle vroegte vertrokken we en na een korte 'openhuizenroute' van Chris kwamen we mooi op tijd aan in Zeist.
Laatst gewijzigd op ( dinsdag 22 juli 2014 )
Lees meer... [Meiden van Saestum maken het D5M lastig]
 
Meiden van D5M breken records Afdrukken
Geschreven door Albert den Ouden   
zondag 27 oktober 2013
d5m.jpgfcdeltasports95.jpg Het weerbericht zat er dit weekend weer eens naast, zondag en maandag werd er herfststorm voorspeld, met harde windstoten. Wie echter zaterdagmorgen op veld 1 van Sportpark Boekdijk Oost aanwezig was, heeft gemerkt dat de windkracht daar al tot orkaankracht was toegenomen. Op Laura na waren we, ondanks de herfstvakantie, compleet. Ook smaakmaker Jenna was weer fit.
Laatst gewijzigd op ( dinsdag 22 juli 2014 )
Lees meer... [Meiden van D5M breken records]
 
D5M laat personeel poffertjeskraam verslagen achter Afdrukken
Geschreven door Albert den Ouden   
maandag 21 oktober 2013
121016_md1_poffertjes3.jpg Donderdagavond 17 oktober 2013 zullen ze bij poffertjeskraam van Van der Steen niet licht vergeten: de beide damesteams van FC Breukelen waren 'in da house' en dat hebben ze geweten. Na het gebruikelijke wachten in de rij - wat voor de meiden al lastig genoeg is - was er plek om tien meiden en vier begeleiders in een hokje van de poffertjeskraam te proppen. De meiden van de C1 waren op dat moment nog aan het trainen, dus de orkaan raasde nog maar op halve kracht en zelfs toen was het voor het personeel al niet meer mogelijk aan andere tafels bestellingen op te nemen, vanwege de geluidproductie van het damesgezelschap.
Laatst gewijzigd op ( dinsdag 22 juli 2014 )
Lees meer... [D5M laat personeel poffertjeskraam verslagen achter]
 
D5M-tornado neemt in kracht toe Afdrukken
Geschreven door Albert den Ouden   
zondag 13 oktober 2013
sch44.jpgd5m.jpgOndanks de vele regen op vrijdag kon er afgelopen zaterdag toch worden gevoetbald. Lang leve het kunstgras. Helaas was Jenna nog niet helemaal vrij van het 'Ballotelli-virus', maar verder reisden we op volle oorlogssterkte af naar SCH'44. We hopen dat Jenna er de volgende keer weer bij is. Na een mooie toeristische route door de polder kwamen we aan in het pittoreske Harmelen bij een gezellige dorpsclub. Het zonnetje kwam een beetje door, prima voetbalweer dus.
Laatst gewijzigd op ( dinsdag 22 juli 2014 )
Lees meer... [D5M-tornado neemt in kracht toe]
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 20 van 42