Broekdijk Oost 30, 3621 LN Breukelen, 0346-262856, e-mail: webmaster@fcbreukelen.nl

Teamkleding

quick.jpg
Home arrow Nieuws
Welkom op de archief site

Hallo bezoeker van de archief.fcbreukelen.nl site.

Je bent nu op de archief site van FC Breukelen. Deze site was actief van 2007 tot medio 2014. Alle relevante artikelen, wedstrijdverslagen etc. van deze periode zijn dus nog steeds hier te vinden.

Gebruik de zoekfunctie, de navigatiemenu's bovenaan en links in het voetbalmenu om het archief te benaderen.

Voor actueel nieuws ga naar http://www.fcbreukelen.nl/


 

 
Alle nieuwsartikelen, meest recente eerst
Omgaan met pupillenvoetballers Afdrukken
Geschreven door Webredactie   
zaterdag 15 maart 2014
U traint of begeleidt een pupillenteam. Of uw kind is een pupillenvoetballer. Wie zijn dat eigenlijk, dé pupillen? Het scheelt nogal of je met mini-F'jes werkt of met tweedejaars E'tjes. De KNVB heeft handige instructiefilmpjes gemaakt over die grote, gevarieerde groep pupillenvoetballers. U vindt de filmpjes hier, keurig gerubriceerd van mini-F'jes tot en met D-pupillen. (Scroll op de pagina even naar beneden.)
Laatst gewijzigd op ( vrijdag 25 april 2014 )
 
David van der Veld en Rob van der Sluijs blijven bij FC Breukelen Afdrukken
Geschreven door Webredactie   
donderdag 13 maart 2014
veld, david van der.jpg sluijs, rob van der.jpg En weer hebben twee selectiespelers gekozen voor nog een seizoen FC Breukelen. David van der Veld (links, kwam van OSM'75) en Rob van der Sluijs (o.a. AGOVV), verdedigers maar beiden op verschillende posities inzetbaar, zien hun nabije toekomst aan de Broekdijk Oost zonnig in. Wij wensen de heren natuurlijk veel plezier en succes.
Laatst gewijzigd op ( zaterdag 22 maart 2014 )
 
Blauwe kaart beloont sportief gedrag Afdrukken
Geschreven door Webredactie   
zondag 09 maart 2014
2014-03-09_blauwekaart.jpg Zoals bekend pleit onze club voor correct en sportief gedrag in en om het veld. 'Zonder Respect Geen Voetbal' is dan ook een bekende slogan geworden. Hieraan willen wij nu toevoegen dat sportief gedrag ook wordt beloond. De KNVB en Volkswagen voeren daartoe de 'blauwe kaart' in. De blauwe kaart betekent dat een speler of team die/dat zich (zeer) sportief gedraagt, deze kaart kan ontvangen van de tegenpartij. Op de blauwe kaart staat een code die op deze website moet worden ingevoerd. Hierdoor maakt men kans op diverse prijzen zoals nieuwe ballen voor het team, shirts van het Nederlands Elftal en zelfs een bezoek aan Oranje.
De blauwe kaart wordt met ingang van 8 maart in diverse klasses ingevoerd en getest via een pilot van vijf wedstrijden. In het geval van FC Breukelen is de D4 betrokken bij de invoering. Het elitekorps van trainer/coach Jan Schaar zal na de pilot worden gevraagd mee te werken aan een evaluatie. We houden u op de hoogte of deze nieuwe methode werkt.
Laatst gewijzigd op ( zaterdag 12 april 2014 )
 
Tom Kalkhuis begint straks aan vierde seizoen bij FC Breukelen Afdrukken
Geschreven door Webredactie   
vrijdag 07 maart 2014
kalkhuis, tom.jpg Ook middenvelder en jeugdtrainer Tom Kalkhuis heeft deze week, na overleg met de Technische Commissie, aangegeven volgend seizoen voor FC Breukelen te willen voetballen. Het wordt dan Toms vierde seizoen in de hoofdmacht van de eersteklasser die momenteel de ranglijst aanvoert. De dynamische middenvelder uit Amsterdam zegde de club eveneens toe verder te willen gaan met het trainen van de jeugd. FC Breukelen is uiteraard verheugd dat Tom zich volgend seizoen op beide terreinen blijft manifesteren en wenst hem veel sportief succes.
Laatst gewijzigd op ( zaterdag 22 maart 2014 )
 
Spelerspascontrole vanaf 1 maart ook bij jeugdwedstrijden Afdrukken
Geschreven door Joost Visser   
vrijdag 07 maart 2014
2014-02-06_spelerspas.jpg Vanaf 1 maart is de verplichte visuele controle van de spelerspas ook van toepassing in de categorie B van het jeugdvoetbal (jongens en meisjes). Hiermee treedt de laatste fase in werking van de stapsgewijze invoering van deze maatregel. Per deze datum is de verplichte visuele controle dus een feit in het gehele amateurvoetbal. De visuele controle biedt verenigingen een instrument om te controleren of de juiste speler op het juiste veld staat. Cruciaal voor een eerlijk competitieverloop en een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de aanvoerders en scheidsrechter.
Laatst gewijzigd op ( zaterdag 22 maart 2014 )
Lees meer... [Spelerspascontrole vanaf 1 maart ook bij jeugdwedstrijden]
 
Nog even de Colombia Cup Afdrukken
Geschreven door Webredactie   
woensdag 05 maart 2014
2013-11-28_colombiacup_logo.jpg Door weerbarstige hard- en software komen wij nu pas terug op het succesvolle zaalvoetbaltoenooi om de ING Colombia Cup dat op vrijdag 3 januari 2014 werd afgewerkt in de Stinzenhal. Geld inzamelen voor kindertehuis Casita de Belén in Colombia én Voedselbank Stichtse Vecht steunen, dat was het tweeledige doel van de sportieve voetbalmiddag die inmiddels een traditie in Breukelen is geworden. Met trots kon Jürgen Reiprich namens FC Breukelen een cheque van € 400,- overhandigen aan Hetty Veneklaas en haar kinderen Jhan Carlos en Diana, als representanten van het Colombiaanse tehuis. Daarnaast werd Voedselbank Stichtse Vecht verblijd met een overvolle boodschappenkar levensmiddelen.
Laatst gewijzigd op ( zaterdag 22 maart 2014 )
Lees meer... [Nog even de Colombia Cup]
 
Lucien Dors 'vastgelegd' voor 2014-2015 Afdrukken
Geschreven door Webredactie   
dinsdag 04 maart 2014
2014-03-04_lucien_dors.jpg Dat 'vastgelegd' klinkt natuurlijk zwaar, maar in ieder geval voetbalt Lucien Dors ook na de zomervakantie bij FC Breukelen. De beweeglijke middenvelder met de vier longen had na zijn overstap van Bennekom even tijd nodig om zich in FC Breukelen 1 te nestelen. Maar sinds hem dat gelukt is, is hij een vaste waarde gebleken in de selectie van trainer/coach Cor ten Bosch. Inmiddels heeft de Technische Commissie van onze club met alle selectiespelers gesproken over de plannen voor het komende seizoen. We verwachten eind maart duidelijk te kunnen maken wat de resultaten van die gesprekken zijn geworden.
Laatst gewijzigd op ( zaterdag 22 maart 2014 )
 
LRC haalt duel in en schuift op naar plek 2 Afdrukken
Geschreven door Webredactie   
zaterdag 01 maart 2014
LRC Leerdam 1 - v.v. De Meern 1 was de enige wedstrijd vandaag in de eerste klasse A in West 1; het betrof hier een inhaalduel. Na negentig minuten mochten de drie punten in Leerdam blijven dankzij een 2-1 overwinning. Voor de thuisploeg nam Bart Muilenburg beide treffers voor zijn rekening. Robin Capiteijns scoorde tegen voor De Meern. Door de zege vindt LRC Leerdam zichzelf (weer) terug op de tweede plaats met 41 punten. FC Breukelen blijft de lijst aanvoeren met 42 punten, VVZ'49 is derde met 39 punten. v.v. De Meern staat op de achtste plaats met 22 punten.
Laatst gewijzigd op ( maandag 03 maart 2014 )
Lees meer... [LRC haalt duel in en schuift op naar plek 2]
 
Captain Daniël Kops verlengt verblijf Afdrukken
Geschreven door Webredactie   
woensdag 26 februari 2014
kops, daniel.jpg FC Breukelen 1-aanvoerder Daniël Kops heeft deze week overeenstemming bereikt met zijn club om ook komend seizoen zijn kunsten voor de club te vertonen. De inwoner van Nieuwegein, door velen gekscherend 'Kops-scorer' genoemd, was vorig jaar bij FC Breukelen goed voor 28 competitietreffers. Momenteel voert hij de topschutterslijst in de eerste klasse A aan met 21 goals. De 26-jarige, in Breukelen werkzame, advocaat scoorde daarnaast nog twee keer in de bekercampagne en grossiert in goals in oefenwedstrijden: alleen al tien stuks in de laatste twee partijen. Uiteraard is FC Breukelen in zijn nopjes met het vastleggen van Daniël Kops die eerder twee seizoenen uitkwam voor Geinoord in Nieuwegein en vier seizoenen voor het Veenendaalse DOVO.
Laatst gewijzigd op ( zaterdag 22 maart 2014 )
 
Ook Mauro Franken tekent bij Afdrukken
Geschreven door Webredactie   
dinsdag 25 februari 2014
2014-02-25_mauro_franken.jpg Geruisloos kwam hij en even zo onopvallend veroverde hij een basisplaats in de formatie van trainer Cor ten Bosch. Middenveldcontroleur Mauro Franken maakte eind vorig seizoen de overstap van het Badhoevedorpse Pancratius naar FC Breukelen. In het elftal van de huidige lijstaanvoerder in de eerste klasse A voelt hij zich als een vis in het water. Mauro laat met zijn beheerste optreden in het veld regelmatig zien dat voetbal boven alles een eenvoudig spel kan zijn. Mauro Franken heeft het naar zijn zin aan de Broekdijk Oost, want ook hij is - tot genoegen van o.a. de Technische Commissie -  daar het komende seizoen weer te bewonderen.
Laatst gewijzigd op ( zaterdag 22 maart 2014 )
 
Blessurevrije Roy Hom verder bij FC Breukelen Afdrukken
Geschreven door Webredactie   
maandag 24 februari 2014
fcbreukelen.jpg Na een lange tijd van blessureleed begon Roy Hom dit seizoen bij FC Breukelen aan het vervolg van zijn voetbalcarrière. Vooral actief in het tweede elftal van coach Marco van der Meer en zo nu en dan zijn minuten meepakkend als invaller in de hoofdmacht van coach Cor ten Bosch. Roy is inmiddels geruime tijd blessurevrij en de boomlange centrale verdediger ziet zijn nabije toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet aan de Broekdijk Oost. FC Breukelen is verheugd dat Roy ook komend seizoen bij ons aan de bak gaat en ziet in hem zeker een versterking van de selectie.
Laatst gewijzigd op ( zaterdag 22 maart 2014 )
Lees meer... [Blessurevrije Roy Hom verder bij FC Breukelen]
 
Terugblik Speel jezelf in DE ELF bij FC Breukelen Afdrukken
Geschreven door Webredactie/Niels IJsbrandij (SoccerID)   
donderdag 20 februari 2014
2014-01-10_sjide_logo.png Speel jezelf in DE ELF was op woensdag 18 februari te gast bij FC Breukelen. Met 31 enthousiaste deelnemers ging de dag van start. In de ochtend werd er een onderling 4v4-toernooi gespeeld en gaf Coerver Coaching Nederland de kinderen techniek-en coördinatietraining. Ball Mastering en 1v1 stond hierbij op het programma. Zeventien D-, twee E- en twaalf F-pupillen streden voor wat ze waard waren en lieten zien waarom ze naar Speel jezelf in DE ELF waren gekomen.
Laatst gewijzigd op ( zondag 23 februari 2014 )
Lees meer... [Terugblik Speel jezelf in DE ELF bij FC Breukelen]
 
Een drankje van het huis Afdrukken
Geschreven door Webredactie   
dinsdag 18 februari 2014
2014-02-18_consumptiebon.jpg Alle personen van 18 jaar en ouder die zaterdag a.s. de wedstrijd FC Breukelen - N.I.V.O.-Sparta bezoeken, ontvangen bij de kassa dit pasje. Het pasje kan na de wedstrijd aan de bar worden ingewisseld voor een gratis consumptie: koffie, thee, bier, wijn of frisdrank (dus geen sterke drank, mixdranken, etenswaren of snoep). Vanaf nu zullen wij de pasjes telkens uitreiken bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Wij gaan ervan uit dat dit gebaar van de club op prijs wordt gesteld en hopen dat bezoekers na de wedstrijd gezellig de kantine opzoeken.
Laatst gewijzigd op ( zondag 23 februari 2014 )
 
Drietal ook volgend seizoen bij FC Breukelen Afdrukken
Geschreven door Webredactie   
maandag 17 februari 2014
fcbreukelen.jpg Nadat de Technische Commissie van FC Breukelen eerder al hoofdtrainer Cor ten Bosch en keeperstrainer Martin Turksma voor het komende seizoen konden vastleggen, volgden de jaarlijkse gesprekken met onze selectiespelers over een eventueel langer verblijf bij FC Breukelen. Dit valt niet mee omdat het budget minder wordt door daling van de sponsorbijdragen.
Laatst gewijzigd op ( zaterdag 22 maart 2014 )
Lees meer... [Drietal ook volgend seizoen bij FC Breukelen]
 
Martin Turksma opvolger Stefan Postma Afdrukken
Geschreven door Webredactie   
donderdag 13 februari 2014
2014-02-13_martin_turksma.jpg Omdat keeperstrainer Stefan Postma door zijn nieuwe baan (keeperstrainer FC Utrecht) erg druk is én omdat de training van de selectiekeepers volgend seizoen op maandag i.p.v. op dinsdag zal plaatsvinden, had onze Technische Commissie de taak om een goede opvolger voor Stefan te vinden. Dit was eigenlijk heel snel gebeurd; Martin Turksma zal Stefan Postma opvolgen. Dat betekent dat er wederom een Turksma-telg actief zal zijn bij FC Breukelen. Martins broer Erik traint met succes onze B1, neef Nick is één van de selectiekeepers en neef Roy speelt zelf in de B1. Maar nog belangrijker is dat Martins zoontje Max dit seizoen bij de mini-F-pupillen van FC Breukelen is begonnen, uiteraard om de Turksma-dynastie op de velden van vers bloed te voorzien. Daarom zien we vader Martin al regelmatig bij FC Breukelen.
Laatst gewijzigd op ( vrijdag 28 februari 2014 )
Lees meer... [Martin Turksma opvolger Stefan Postma]
 
Piet Zwanink (75) nog altijd actief Afdrukken
Geschreven door Webredactie   
maandag 10 februari 2014
2014-02-10_piet_zwanink.jpg Volledig terecht wijdt het AD Utrechts Nieuwsblad vandaag een artikel aan de 75-jarige Piet Zwanink, erelid en onvermoeibare veteraan bij FC Breukelen. Nog altijd is hij - dag in dag uit - actief bij de club als vrijwilliger (met ontelbare taken) én als leider-speler van Veteranen 2. Waar vind je nog zulke giganten? Piet is gewoon 'baas'. Klik hier om het artikel te lezen.
Laatst gewijzigd op ( dinsdag 18 februari 2014 )
 
Jacky Castelijns maandag te gast bij RTV Stichtse Vecht Afdrukken
Geschreven door Webredactie   
vrijdag 07 februari 2014
castelijns, jacky.jpg Aanstaande maandag 10 februari in Sportcafé bij RTV Stichtse Vecht een bijzonder gesprek met Jacky Castelijns, spits van het eerste elftal van FC Breukelen. Hij scoort aan de lopende band; afgelopen zaterdag was hij goed voor maar liefst vijf doelpunten tegen SVL, wat zijn totaal dit seizoen alweer op zeventien treffers brengt. Bijzonder is dat Jacky doof is. Hij bewijst dat hij, ondanks zijn handicap, zijn medespelers begrijpt. Kijk dus maandag aanstaande tussen 20.00 uur en 21.00 uur naar Sportcafé op RTV Stichtse Vecht. Daags na de uitzending kunt u de herhaling van Sportcafé zien op de website van RTV Stichtse Vecht.
Laatst gewijzigd op ( dinsdag 11 februari 2014 )
 
Wijzigingen visuele controle spelerspas Afdrukken
Geschreven door Webredactie   
donderdag 06 februari 2014
2014-02-06_spelerspas.jpg Sinds 1 januari 2014 geldt de verplichte visuele controle van de spelerspas ook voor wedstrijden in categorie B (mannen en vrouwen). De visuele controle biedt verenigingen een instrument om te controleren of de juiste speler op het juiste veld staat. Cruciaal voor een eerlijk competitieverloop en een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de aanvoerders en scheidsrechter.
Met de invoering in de categorie B gaat de volgende fase in van dit actiepunt. Om vooral scheidsrechters en verenigingen te laten wennen aan deze procedure is gekozen voor een stapsgewijze invoering. Vanaf 1 september wordt bij de senioren in de categorie A al gewerkt met de visuele controle van de spelerspas. Op 1 november kwam daar de categorie A van het jeugdvoetbal bij.
Laatst gewijzigd op ( vrijdag 21 februari 2014 )
Lees meer... [Wijzigingen visuele controle spelerspas]
 
Riskeer geen bekeuring van € 370,- Afdrukken
Geschreven door Webredactie   
donderdag 06 februari 2014
130113_parkeerplaats_invaliden.gif Sinds 1 januari van dit jaar mag u fijn € 370,- aftikken als u uw voertuig ongeoorloofd parkeert op een invalidenparkeerplaats. Bam! € 370,-; dat zijn 815 ouderwetsche florijnen. Oliedom natuurlijk en superasociaal bovendien. Want het verkeersbord (zie afbeelding) laat aan duidelijkheid toch niets te wensen over. Laat de invalidenparkeerplaatsen bij FC Breukelen daarom altijd vrij voor hen die daar wél mogen parkeren. FC Breukelen zal niet aarzelen de politie in te schakelen indien er ongeoorloofd wordt geparkeerd. Wij vertrouwen op uw medewerking.
Laatst gewijzigd op ( zaterdag 22 maart 2014 )
 
Oranje naar EK politieteams in Tsjechië Afdrukken
Geschreven door Webredactie   
vrijdag 31 januari 2014
Zoals min of meer werd verwacht, plaatste het Nederlands Politieteam zich woensdagavond in Spakenburg zonder al te veel moeite voor het EK in Tsjechië. Met maar liefst 7-0 werd tegenstander Ierland aan de kant gezet. Bij rust was de stand al 6-0. Een mooi resultaat, zo zal ook FC Breukelen-verdediger Mark den Hartogh hebben ervaren. De zeven treffers zijn hier (YouTube, vanaf 2:30) terug te zien. Meer beelden van de wedstrijd en een interview met de coaches van Oranje hier (website Lokale Omroep Spakenburg).
Laatst gewijzigd op ( donderdag 06 februari 2014 )
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 61 - 80 van 227