Berichtgeving Schalke auf Tournee

Beste Leden,

Onderstaand zeer teleurstellende bericht heeft ons gisteren bereikt. De inhoud hiervan spreekt voor zich.

Na dagen van onderhandeling en pogingen om met FC Schalke 04 tot een oplossing te komen. Moeten wij met enorme teleurstelling u berichten dat dit ons niet is gelukt.

FC Schalke 04 heeft besloten om het project FC Schalke auf Tournee met onmiddelijke ingang te stoppen. Het project was niet rendabel genoeg en daardoor ontvang FC Schalke 04 te weinig en te laat inkomsten.

Wij hebben hier alles aangedaan en aangegeven wat de consequenties van deze keuze zouden zijn. De teleurstelling van al deze kinderen en de financiële schade die het ook to gevolgd zou hebben. Ondanks deze onderhandelingen is dit niet tot een oplossing gekomen en wordt FC Schalke 04 auf Tournee met onmiddelijke ingang stopgezet.

Doordat het project in eenmaal stopt zijn wij genoodzaakt om ons bedrijf te staken en een faillissement aan te vragen. Wij zijn namelijk niet in de mogelijkheid om alle deelnemers terug te betalen en de normale kosten van onze bedrijfsvoering te dragen.

Het spijt ons enorm u dit te moeten melden. Wij hebben ons altijd met ziel en zaligheid ingezet voor het project, misschien niet altijd goed en met onze gebreken, maar wel met alle goede bedoelingen en intenties.

Voor vragen over uw deelname geld verwijzen wij u naar de curator. Die zal waarschijnlijk spoedig van zich laten horen.

Als laatste willen wij graag nog eenmaal duidelijk maken dat dit niet een keuze van ons is gemaakt maar van FC Schalke 04.

Wij wensen u het beste,

Schalke Auf Tournee Net als vele andere clubs in de regio zijn we als FC Breukelen benaderd of wij bereid waren om ons terrein ter beschikking te stellen voor een clinic van FC Schalke. De organisatie heeft vervolgens een inschrijving geopend waar een aantal van onze leden al gebruik van heeft gemaakt. Nu blijkt de organisatie in staat van faillissement te zijn met als gevolg dat het trainingskamp geen doorgang zal vinden. Voor alle partijen en al helemaal voor onze jeugdleden die zich verheugd hadden op een paar leuke voetbaldagen een hartstikke teleurstellend bericht.

De ouders van de jeugdleden die zich hebben ingeschreven en reeds het trainingskamp hebben betaald, zullen zich zelf moeten melden bij de (curator van) Schalke auf Toeunee. Het is ons helaas onbekend of er hoe er nog terugbetalingen gaan plaatsvinden van de gelden die al betaald zijn door de leden aan Schalke auf Tournee.

We vinden het ontzettend vervelend dat we jullie dit moeten doorgeven. Hieronder een bericht naar aanleiding van dit nieuws, bestemd voor de gedupeerden.


Beste Leden,

Naar aanleiding van de berichtgeving inzake het faillissement van de organisator van het trainingskamp van Schalke ’04 in oktober het volgende.

Jullie hebben allemaal waarschijnlijk het bericht gezien over de problemen bij de organisator van het trainingskamp van Schalke ’04 op het terrein van Fc Breukelen. De organisatie Schalke auf Tournee had FC Breukelen (en vele andere amateurclubs) benaderd of ze gebruik mochten maken van de locatie om het trainingskamp in de herfstvakantie te organiseren. Alle deelnemers konden zich via de site inschrijven en hebben de organisatie de inschrijfkosten betaald. Dit proces is buiten FC Breukelen (en de andere amateurclubs) omgegaan, het contact en de betaling was tussen de ingeschrevene en de organisatie. Hoezeer ik het betreur, FC Breukelen kan geen rol spelen in de afwikkeling omdat zijn geen juridische partij zijn in deze situatie.

Desalniettemin vind ik het wel belangrijk dat we kijken of we als collectief kunnen optreden richting de curator om te proberen om nog (een deel van) ons inschrijfgeld terug te krijgen.

Dit bericht is dan ook, met medewerking van FC Breukelen, door mij als privépersoon op de site geplaatst. Als vader van een kind die zich heeft ingeschreven, heb ik, en met mij alle andere ouders van de kinderen die zijn ingeschreven voor oktober, wel een claim op de organisatie Schalke auf Tournee. Ik wil daarom iedereen die zich heeft ingeschreven voor het trainingskamp bij FC Breukelen vragen om mij, Gerard van Engelenburg, een mail te sturen met daarin alle gegevens van je kind die je hebt ingeschreven. Ik wil graag van jullie allen de mail ter bevestiging hebben van de inschrijving zodat ik deze kan verzamelen en naar (de curator van) Schalke auf Tournee kan sturen.

Omdat FC Breukelen hier helaas niets aan kan doen, zullen we zelf moeten handelen en ik wil daar graag in faciliteren. Jullie zullen begrijpen dat ik hier geen enkele toezegging in kan doen noch wil ik enige verwachting scheppen. Ik vrees dat we allemaal gedupeerd zullen zijn door dit faillissement en ik houd rekening met het feit dat we het inschrijfgeld kwijt zijn. Wel wil ik heel graag proberen om te kijken of we gezamenlijk nog iets van ons geld terug kunnen krijgen, we kunnen het in ieder geval proberen…

Mail mij daarom, als je met mij mee wilt doen, een kopie van de inschrijving van je kind voor 1 juli op afcengels@gmail.com zodat ik alle gegevens bij elkaar heb. Ik zal dan op 2 juli een mail versturen (met iedereen die zich gemeld heeft bij mij in de cc) richting de curator.

Met vriendelijke groet, Gerard van Engelenburg