Penalty Bokaal JO8-1/8-2

Afgelopen zaterdag mochten de JO8-18-2 het veld op in de penalty-bokaal. Ons eerste moest aantreden tegen de koploper uit Volendam en het was duidelijk dat zij deze wedstrijd de steun van onze jongste competitiehelden goed konden gebruiken. Het was dan ook heerlijk om te zien hoe 11 enthousiaste jonge spelers niet konden wachten om met ons vlaggenschip mee het veld op te lopen! De in grote getale opgekomen ouders, opa’s en oma’s stonden te glunderen langs de lijn bij het optreden van deze jonge kanjers.

En in de rust was het dan zover. 11 druistige (om maar een Evert ten Napel-woord te gebruiken) pupillen draafden als ware het veulens in galop (naar Frans Snoeks) in de rust het veld op om vervolgens keeper Niels onder vuur te nemen. Daar komt dat schoooooooooooot! (Hugo Walker voor de oud-gedienden).

Sam trok de stoute voetbalschoenen aan en begon. Helaas ging de eerste links naast maar de tweede was goed gemikt in de linkeronderzoek. Niels kwam te laat en de bal lag in het net.

Joeri probeerde de eerste penalty als een echte Johan Neeskens (voor de echte oud-gedienden onder ons) door het midden binnen te schieten, maar Niels was attenter dan Sepp Mayer in ’74 en wist de penalty te keren. Joeri zocht met zijn tweede penalty meer de hoek op maar deze werd door Niels met een prachtige redding gestopt.

Julian mocht als derde aanleggen. De eerste schoot hij fantastisch binnen met een knaller hoog in het doel, Niels was volstrekt kansloos. De tweede pingel schoot Julian helaas links naast de goal.

Thomas H. was de coole kikker van de dag. IJzig cool, zijn bijnaam is vanaf vandaag dan ook “the Iceman” schoot hij beide strafschoppen op goal, maar helaas was het geluk niet met hem. De eerste was een knaller tegen de lat en de tweede kwam er helaas via de binnenkant van de paal weer uit. De twee mooiste missers van de dag.

Beau kwam daarna. Zijn eerste penalty werd prima gekeerd door Niels, maar met zijn tweede penalty liet hij Niels kansloos door deze fantastisch rechts in de benedenhoek binnen te schieten.

Joey bleek de reddende engel voor alle Nederlanders met een penalty-syndroom. Uiterst beheerst schoot hij beide penalty’s in de rechter onderhoek buiten bereik van keeper Niels. Hadden we Joey opgesteld in de halve finale van het EK 2000 dan was Nederland geheid Europees kampioen geworden in eigen huis.

Daarna stapte Wik naar de stip. De eerste schoot hij heel goed links onder terwijl hij Niels de verkeerde kant op stuurde. De tweede penalty ging net links aan de verkeerde kant langs de paal.

Thomas K. nam de eerste prachtig maar de paal was helaas een halve centimeter te breed. Via de binnenkant van de paal kwam de bal terug het veld in. Daarna toonde Thomas zijn lef. Met een ware Panenka probeerde hij Niels te verschalken maar Niels was attent en wist de bal te stoppen.

Stijn, oooooh wat een heerlijke eerste strafschop links in de bovenhoek strak in het netje. Hij probeerde het kunststukje bij de tweede penalty te herhalen maar had helaas het vizier net te hoog gericht.

Quinn moest op het eerste veld zonder ondersteuning Opa Adriaan (niet die van Bassie) en liet zien dat hij ook zonder opa kon scoren. De eerste schoot hij met een daverende knal in de linkerbovenhoek. De tweede ging helaas net voorlangs.

Uiteindelijk hadden de mannen er 8 van de 22 gescoord, een resultaat waar ze trots op mogen zijn. Het zou zomaar kunnen zijn dat we vandaag een hoop spelers van het toekomstige eerste hebben gezien. Nog een paar jaar (stuk of 10) geduld en we zullen het zien. Na afloop was het nog heerlijk genieten op het terras van onze mooie club.