Gezelligheid kent geen tijd...

mb1
ijsselmeervogels
Zaterdag 30 januari, de zondag ervoor zie ik ineens op de site dat de wedstrijd verzet is van 11.00 uur naar 14.15 uur. Navraag bij Wim Kragten leert dat op deze manier alle elftallen deze zaterdag hun wedstrijd op kunstgras af kunnen werken. Logische en prima verklaring, maar qua planning voor mij een probleem als je zelf om 15.00 uur moet voetballen. Een verzoek zelf alleen de tweede helft te voetballen biedt uitkomst, het “spoorboekje” klopt weer. Achteraf werd mijn wedstrijd afgelast, dus alle tijd.

Vandaag komen de Vogels uit Spakenburg op bezoek. Het is helaas niet gelukt deze week een scheidsrechter te vinden voor onze dames, dus zal ik het zelf moeten doen. De meiden hebben de afgelopen week goed en serieus getraind. Afzeggingen van Mabel en Jill vandaag en ook Ashley kan maar een halve wedstrijd meedoen. Zodoende in de tweede helft de altijd beschikbare Donja op de bank als “breekijzer” of nou ja eigenlijk een klein (maar wel fel) koevoetje. Gelukkig is Olivier er om Annet te assisteren bij de coaching en nemen Wim en Roy beiden een helft vlaggen voor hun rekening.

Als ik op het veld kom zijn onze meiden serieus met de warming-up bezig maar ook de voorbereiding van de rooien ziet er vervaarlijk uit. Dit kon nog wel eens een lastig middagje worden. Eenmaal afgetrapt, blijkt mijn angst al snel ongegrond. Het team van de tegenstander bestaat uit slechts een paar gevaarlijke roofvogels, de rest zijn gezellige musjes. Onze dames zijn dan ook duidelijk de betere partij alleen verzuimen zij dit de eerste helft te laten zien. Het spel is slordig en de spaarzame gecreëerde kansen worden niet benut.

foto

De tweede helft gaat het een stuk beter en word er bij vlagen leuk gevoetbald. Nu nog scoren. Na een mooie aanval is het Milou die de 1-0 voor haar rekening neemt. Ook de bezoekers krijgen een paar mooie kansen, maar zijn of slordig in de afronding of vinden Nikki op hun pad. In de tussentijd zakt het spel af en toe weer in naar een bedenkelijk niveau en word er door beide partijen in het veld gezellig gekeuveld. Dit krijg je allemaal mee, als je er zelf tussen loopt.

Na een prima aanval van de meiden tekent Carlijn voor de 2-0. De buit is in ieder geval binnen. Een ongelukkige botsing zorgt nog voor een blessure en naar ik begreep een ziekenhuisbezoek voor een van de bezoekende dames. De 40 minuten zitten erop en ik besluit af te fluiten. Een aantal van onze meiden brengt nog een swingend bezoek aan de disco in de kleedkamer van de tegenstander. Ik hoop dat we eerdaags weer tegen hen voetballen, ik vond het heel gezellig hoor ik een van onze meiden zeggen.

Ondertussen ruim ik de hoekvlaggen van het druilerige en inmiddels verlaten veld op. Gezellig…., vanavond ga ik eten met mijn veteranenteam, dat is gezellig.  Gezellig……, een wedstrijd hoeft voor mij geen oorlog te zijn, maar wel een sportieve strijd. Volgende week maar weer proberen.