Broekdijk Oost 30, 3621 LN Breukelen, 0346-262856, e-mail: webmaster@fcbreukelen.nl

Home arrow Cookies
Welkom op de archief site

Hallo bezoeker van de archief.fcbreukelen.nl site.

Je bent nu op de archief site van FC Breukelen. Deze site was actief van 2007 tot medio 2014. Alle relevante artikelen, wedstrijdverslagen etc. van deze periode zijn dus nog steeds hier te vinden.

Gebruik de zoekfunctie, de navigatiemenu's bovenaan en links in het voetbalmenu om het archief te benaderen.

Voor actueel nieuws ga naar http://www.fcbreukelen.nl/


 

 
KNVB-boetebeleid Afdrukken
Geschreven door Bestuur FC Breukelen-jr   
maandag 27 augustus 2012

2011-08-12_logo_knvb.jpgOnze vereniging wordt direct belast door de KNVB voor boetes opgelegd door scheidsrechters aan spelers tijdens wedstrijden (van D-pupillen t/m senioren). Het Algemeen Bestuur van FC Breukelen heeft onze ledenadministrateur Bart van den Kerkhof bereid gevonden om van alle gele en rode kaarten de boetes te gaan innen bij de veroorzaker. Iedereen die een gele of een rode kaart krijgt, betaalt zijn eigen boete.

- Een gele kaart voor de jeugd betekent € 7,50 en voor de senioren € 15,- boete.
- Een rode kaart voor de jeugd betekent € 14,00 en voor de senioren € 23,- boete.

 

Laat jouw elftal en/of clubgenoten niet de dupe worden en betaal de boete. Veel beter is het natuurlijk om je sportief te gedragen, zodat er geen boetes hoeven te worden uitgedeeld.

Wanneer krijg je een kaart?
Er zijn twee mogelijkheden.

1. Waarschuwing/gele kaart
Een speler die een spelbederf- of een lichtgewelddadige overtreding maakt, ontvangt van de scheidsrechter een officiële waarschuwing: de gele kaart. Hiervan wordt melding gemaakt op het wedstrijdformulier. Bij twee waarschuwingen in één wedstrijd volgt een veldverwijdering. Oftewel: twee keer geel = rood. De Tuchtcommissie Amateurvoetbal registreert alle overtredingen. Een speler die herhaaldelijk overtredingen begaat in één seizoen, wordt (strenger) bestraft.

2. Veldverwijdering/(directe) rode kaart
Bij gewelddadige handelingen en ernstig wangedrag trekt de scheidsrechter een (directe) rode kaart. De speler moet direct het veld verlaten. Door de vermelding van de personalia op het wedstrijdformulier wordt de betreffende speler direct 'in staat van beschuldiging' gesteld door de Tuchtcommissie. Vervolgens doet de commissie op een zo kort mogelijke termijn een uitspraak. Dit gebeurt aan de hand van de opgestelde richtlijnen voor de straftoemeting bij dergelijke overtredingen.

Lik-op-stukbeleid
De KNVB voert een lik-op-stukbeleid. Dit betekent dat een speler die met een directe rode kaart van het speelveld wordt gezonden, (automatisch) niet mag deelnemen aan de eerstvolgende bindende wedstrijd van zijn team. Tot en met de dag waarop dit team één bindende wedstrijd heeft gespeeld, is de speler ook niet gerechtigd om in een ander elftal van onze vereniging uit te komen. 

Laatst gewijzigd op ( zondag 21 april 2013 )
 
< Vorige   Volgende >