FC Breukelen nog 2 wedstrijden verwijderd van de Reserve Hoofdklasse

Onder tropische omstandigheden werd de terugwedstrijd tegen JSV 2 gespeeld. Op kunstgras, in de brandende zon, op het heetst van de dag, moest de krappe voorsprong van vorige week verdedigd worden

Breukelen heeft normaal gesproken niet de ploeg om te spelen op een gelijkspel en de doelstelling was dan ook simpel; winnen.

Vorige week had Breukelen, JSV in leven gehouden door slechts 2 van de vele kansen te benutten en in de slotfase zelfs nog een doelpunt tegen te krijgen. Vandaag startte JSV agressief en in tegenstelling tot vorige week liet men Breukelen niet opbouwen en werd er druk gezet op de helft van Breukelen. Breukelen had het moeilijk, maar kwam na 22 minuten toch op voorsprong nadat een goed doorzettende Hans Kabalt, Jesse van Riet vrijspeelde die de bal vanaf 10 meter hard tegen de touwen schoot.

Na rust nam Breukelen het initiatief over, en scoorde aanvoerder Zaid el Jaloulli met een prachtige lob over de keeper de 0-2. De 3e goal viel snel daarna en was nog mooier dan de 2e. Jantijn Augustin krulde een vrije bal vanaf 35 meter achter de verbouwereerde keeper. Hiermee was de wedstrijd beslist en konden er een aantal moe gestreden spelers gewisseld worden. In blessuretijd scoorde JSV nog 2 eretreffers, maar ook deze wedstrijd werd winnend afgesloten

Het team speelde gedreven en werkte keihard voor elkaar. Men wil het moeilijke seizoen graag afsluiten met een prijs en in de finale wacht nu FC De Bilt 2.

Er wordt aanstaande zaterdag 3 juni begonnen met een thuiswedstrijd. Aanvang 11 uur (of 12 uur): check de website. Zaterdag 10 juni valt de beslissing bij De Bilt.