FC Breukelen 3 laat dure punten liggen

3e
demeern
Op een koude zaterdag mocht het derde elftal op het uitzonderlijk late tijdstip van 16:15 uur aftrappen tegen hekkensluiter De Meern 2. Het werd al vroeg donker en dit stond symbool voor het niveau van de wedstrijd. Breukelen had te veel spelers die hun niveau niet haalden en dat breekt de ploeg op dit niveau op. Wel kon de reeks van ongeslagen wedstrijden worden verlengd.

De eerste helft leek er weinig aan de hand voor de withemden. Ondanks een verre van geweldige vertoning kwam de ploeg nauwelijks in de problemen tegen het op een lijn opererende De Meern. De uitploeg had op zijn beurt ook niet heel veel te vrezen van het derde elftal. Bij de spaarzame kansen stonden de doelman en doelpaal een doelpunt in de weg. Ondanks de 0-0 ruststand had FC Breukelen alle vertrouwen in een goede afloop.

De tweede helft wist het derde elftal vaker voor de vijandelijke goal te verschijnen. Het geluk was echter niet aan de zijde van de ploeg tijdens het intreden van de duisternis. Een mooie combinatie tussen David van der Veld en Emiel Schnell strandde op de (stand-in) doelman die zich goed staande hield. Als aangever lukte het Emiel Schnell niet om de boeken in te gaan, maar als doelpuntenmaker schreef hij zijn eigen succesverhaal. Danijel Mahmutovic wist met een heerlijk afgemeten pass de diepgaande spelverdeler te bereiken en die liet de bal op subtiele wijze van het hoofd glijden. De slotfase brak aan en de thuisploeg was er alles aan gelegen om de drie punten binnen te halen.

De druk van de uitploeg nam toe en de bal viel bij een gevaarlijke uitbrak voor de voeten van de instormende aanvaller. Deze schoot overtuigend de bal binnen en verpestte het feest voor het derde elftal. Door het gelijkspel loopt FC Breukelen de kans mis om aan te sluiten bij de subtop. Ondanks de teleurstelling werd er na afloop flink aan de teamspirit gewerkt onder het genot van een geheel verzorgde maaltijd in de kantine. Volgend weekend gaat de ploeg op bezoek bij nummer vier van de ranglijst, te weten Geinoord 2. Het zou knap zijn als het derde elftal daar de ongeslagen reeks in stand kan houden. Hierover volgende week meer.