FC Breukelen 3 houdt ongeslagen reeks in stand

3e
ijfc
Het derde elftal zit midden in een periode waarin duidelijk gaat worden waar het thuishoort op de ranglijst. Ondanks dat trainer Patrick Mur door blessures nog steeds niet over de voltallige selectie kan beschikken speelt de ploeg de laatste weken degelijk en resultaatgericht. Dit levert vooralsnog nog geen overvloed aan punten op, maar geeft wel aan dat het zeker mogelijk is om nog een aantal plaatsen te stijgen op de ranglijst. In dat opzicht blijft het gelijkspel van vorige week een aderlating, maar afgelopen weekend was er een nieuwe kans thuis tegen IJFC 2 om de opmars in gang te zetten.

FC Breukelen begon goed aan de wedstrijd. Danijel Mahmutovic had het vooral de eerst helft erg op zijn heupen met enkele fraaie acties en passes. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij de openingstreffer na een kwartier binnenschoot nadat hij zich knap vrijspeelde. Na een half uur was het David van der Veld die zijn stempel op de wedstrijd drukte. Na zijn blessure begint hij steeds fitter te worden en dit wist hij in dit geval in een zeer fraaie treffer tot uiting te brengen. Vanaf zijn geliefde linkerflank dribbelde hij naar binnen en met een bekeken boogbal wist hij de doelman te verschalken. Een aantal grote kansen werden om zeep geholpen en dit bleek een dure les voor de thuisploeg. Vlak voor rust was het namelijk de boomlange spits van de uitploeg die aantoonde aan één kans genoeg te hebben. De bal schoot door in het centrum en met een simpele doch effectieve voetbeweging liftte hij de bal over de uitkomende doelman.

De 2-1 ruststand was zeker geen geruststelling voor het derde elftal. De wedstrijd had al beslist moeten zijn en dat dit niet het geval was had de ploeg volledig aan zichzelf te wijten. Met de tegengoal had de ploeg het onheil over zichzelf afgeroepen en dit kwam terug in het spelbeeld van de tweede helft. Breukelen speelde minder dan de eerste helft en tot overmaat van ramp kwam IJFC 2 na ongeveer 70 minuten op gelijke hoogte door het benutten van een zeer terechte penalty. FC Breukelen stapte over op plan b en dit werd beloond.

Het was opnieuw Danijel Mahmutovic die de ploeg over het dode punt hielp. De bal werd op ruime afstand van het doel neergelegd van het doel en leek te ver voor een succesvolle doelpoging. De beweeglijke nummer tien had hier echter geen boodschap aan en schoot de bal hard binnen. Toen kort daarna Maikel Goossens een perfecte voorzet afleverde die werd binnen gekopt door Scott Vorst was het verzet van IJFC 2 definitief gebroken.

De vreugde was groot bij het derde elftal en nu is het aan de ploeg om deze lijn door te trekken. De volgende wedstrijd is op 26 november tegen directe concurrent Odysseus 2 in Utrecht. Wegens de vele blessures en pijntjes heeft de ploeg zich teruggetrokken uit de beker waardoor de trouwe supporters een weekje rust krijgen en de kou niet hoeven te trotseren. Daarna zien we jullie graag weer terug!