Dat is voetbal, meiden!

csw
mo15
De zaterdag startte met een heerlijk zonnetje, en in het begin van de middag vertrokken we met de MO15-1 naar CSW, Wilnis, voor een wedstrijd waar de verwachtingen van de tegenstander hoog lagen. Enkele dames nog misselijk van de achtbanen in de voorbereiding, veel toiletbezoek, toch een beetje spanning? Vooral toen de scheidsrechter ging controleren op oorbellen en kettinkjes was de toon gezet. Serieus en sportief gingen we na een korte sessie warmlopen aan de slag.

Overspelen ging echt vanaf de eerste minuut geweldig, en het was ook niet zo vreemd dat we na 13 minuten al 3-0 (Diana), voorstonden, dat is een lekkere stand om bij te voetballen. Ook CSW kreeg een kans in de 17e minuut en deze werd geweldig opgevangen door een prachtige redding van onze keepster Tessa. Toch wat irritatie in het veld naar de scheids, en ja, dan kan het zo maar zijn dat je een gele kaart krijgt, even 10 minuten afkoelen, ook bij meidenvoetbal gelden deze regels.

Terug naar de wedstrijd, bijna een doelpunt van Isa, een afstandsschot, en nog voor rust geweldig combinatiespel voor het doel van de tegenstander, helaas gemist. Ook de verdediging stond weer z’n mannetje, bij de spaarzame aanvallen van CSW hadden Keshia, Jill, Evy en Jamie alles onder controle. Middenveld, Laura, en Dewy, Jenna, konden prima opbouwen. En dan net voor de rust nog een doelpunt van Hannah, 4-0. Blessure bij Isa, even uit het veld, en met 10 meiden verder, alles onder controle.

Isa na de rust op doel, Emily in de verdediging, Shariva op middenveld, en weer verder met de wedstrijd. Middenveld van de tegenstander had wat gaten, ook de trainer van CSW gaf toe dat hij wat werk had deze week op de training, en dat maakte het voor de meiden makkelijk om op te bouwen en 6-0 (Dewy) te scoren. CSW bleef proberen, redding van Isa, op de lat. Nog een kans, zat hij nu wel in? Nee, publiek was iets te enthousiast. En ondertussen liep de scoren op naar 9-0. Wissel! Danielle in het veld voor haar eerste speelminuten na lange blessure, en dan de laatste minuut, jawel, 10-0, Tessa. Eindsignaal, en de legendarische woorden van de coach Nico: “DAT IS VOETBAL , MEIDEN!!

Met 2 overwinningen in the pocket stapte FC Breukelen deze zaterdag van het veld bij CSW. Volgende week geen wedstrijd, zaterdag 22 oktober om 11.30 uur voor de KNVB beker tegen VVJ.