Nipt puntverlies TeamE2

e2
desto
In de tweede speelronde van de 4e KNVB-divisie 2016/’17 moest TeamE2 afgelopen zaterdag op Sportpark Broekdijk-Oost z’n meerdere erkennen in tegenstander Desto JO11-5. Versterkt met Indy als nieuwe basisspeler in de verdedigingslinie en bijgestaan door het Dynamic Duo Seth & Stan uit het succesvolle E3-broederschap, had de selectie van trainer Suitela op het hoofdveld van FCB na de wedstrijdaftrap krap twee minuten nodig om een daverende 1-0 op het scorebord te laten aantekenen.

De voorsprong was echter van korte duur, want het kostte de bezoekers uit Utrecht niet veel moeite om snel langszij te komen en vervolgens de leiding in de wedstrijd te nemen. Bij een stand van 3-4 loerde TeamE2 tot diep in de 2e helft op de verdiende gelijkmaker, maar met een vijfde tegentreffer vlak voor het laatste fluitsignaal werd het opportunisme van de ploeg en hun trouwe aanhang uit Breukelen helaas gelogenstraft.

Coach Danny Suitela van TeamE2 toonde zich na afloop van de wedstrijd overwegend tevreden met de inzet en het resultaat van zijn ploeg. ‘Het inpassen van een nieuwe selectiespeler vraagt tijd en geduld van het team’, verklaart de oefenmeester zijn optimisme. ‘Wat we daarvan vandaag hebben gezien, stemt mij hoopvol voor het vervolg van deze competitie en de komende wedstrijden zie ik dan ook met vertrouwen tegemoet. Aankomend weekend bezoeken we de zwalkende middenmoter Elinkwijk en in de daaropvolgende speelrondes gaan we de spreekwoordelijke degens kruisen met ploegen die momenteel hopeloos ploeteren in de degradatiezone van onze poule. Het zou me verbazen als wij ruim voor de winterstop niet stevig zijn verankerd in het linker rijtje van de ranglijst’, aldus de zelfverzekerde Suitela.

Over de rol van de huurlingen van FCB-E3 bij het behaalde resultaat is de technische staf van TeamE2 ronduit lovend. ‘Seth en Stan lieten vanochtend weer zien dat ze uitstekende teamspelers zijn en over kwaliteiten te beschikken die we bij onze ploeg goed kunnen gebruiken en graag willen inzetten. Deze mannen werken schijnbaar moeiteloos meerdere zware partijen per speelronde af; in de 5e KNVB-divisie hebben ze in de basisopstelling van FCB-E3 hun afgelopen wedstrijden met veel overmacht en meestal met dubbele cijfers gewonnen. Ik ben er van overtuigd dat dit later vandaag weer gaat gebeuren en dat het Dynamic Duo daarbij de 1e viool zal spelen’ besluit de hoofdtrainer van TeamE2.

fototeame2-1
Onder toeziend oog van kledingsponsor WinterWatersport van der Laan presenteerde de selectie zich voor aanvang van de wedstrijd in het nieuwe tenue de ville voor het seizoen 2016/’17. Een zichtbaar trotse Richard van der Laan liet weten erg in zijn nopjes te zijn met de outfit van de spelers en zijn keuze om dit jaar TeamE2 te ondersteunen.

‘Vorig seizoen was ons bedrijf ook kledingsponsor van een jeugdteam uit de E-selectie van FCB. Die ploeg behaalde toen goede resultaten en speelde zichzelf behoorlijk in de kijker, dus dat was zakelijk gezien een prima pr-platform. Maar voor dit nieuwe seizoen zie ik in de doelstellingen en aanpak van TeamE2 onder leiding van Danny Suitela meer aansluiting bij mijn persoonlijke opvattingen en ambities over hoe je plezier in sport kunt beleven en als groep succesvol kunt zijn’ licht Van der Laan zijn motivatie toe. ‘

WWSVDL heeft dit jaar het zeer populaire Standup Paddleboarding oftewel “SUP” omarmd en is in onze regio trendsetter in deze nieuwe actieve watersport. In tegenstelling tot het klassieke wave boarden, waarbij de surfer zittend c.q. gehurkt op zijn plank de komst van een gunstige golf afwacht om vervolgens - meestal kortstondig - zijn capriolen te vertonen, is de SUP’er een zelfbewuste en robuuste atleet die zich, fier staand op het board, met een peddel resoluut een weg door het water baant en daarbij alle hindernissen weet te ontwijken. Deze jonge en dynamische sport karakteriseert wat mij betreft alles waar TeamE2 voor staat, dus onze sponsorverbintenis voor dit seizoen lijkt me niet meer dan logisch’, besluit Van der Laan.

fototeame2-2