Ongelukkig FC Breukelen 3 gaat strijdend ten onder in doelpuntrijk duel

ijsselmeervogels
3e
De transitie naar de reserve 1e klasse verloopt tot op heden nog met horten en stoten voor het derde elftal. Blessures en afwezigen zorgen voor een krappe selectie, maar er wordt wekelijks vol goede moed aan de wedstrijd begonnen. Na de ongelukkige nederlaag van vorige week stond FC Breukelen er met 1 punt uit 2 wedstrijden niet zo voor zoals gehoopt en nu was de uitdaging om uit bij IJsselmeervogels meer punten aan het totaal toe te voegen.

Dat dit een lastige opgave zou worden was vooraf al duidelijk, gezien de behaalde resultaten van de ruime selectie van IJsselmeervogels 2. Breukelen koos voor een tactiek waarbij er vanuit een compacte formatie op de counter geloerd zou worden. Ondanks deze tactiek wist de thuisploeg een aantal keer gevaarlijk door te breken. In eerste instantie leverde dit geen tegengoals op, maar na een penalty en een goal uit de kluts keek Breukelen binnen een half uur tegen een 2-0 achterstand aan.

Gelukkig was er de ijverige Scott Vorst, die met een prachtig bekeken schot de aansluitingstreffer wist te produceren. Tot de rust bleef de 2-1 intact en vlak na de rust was het David van der Veld die op aangeven van Emiel Schnell de gelijkmaker binnen wist te koppen. Hiermee leek Breukelen helemaal terug in de wedstrijd. Daarna volgende echter een korte fase waarin het derde elftal de wedstrijd volledig uit handen gaf. Binnen 10 minuten wisten de rappe aanvallers van IJsselmeervogels de score naar 5-2 te brengen door een chaotische fase van de uitploeg.

Normaal gesproken zou menig elftal op dit moment de handdoek in de ring werpen, maar FC Breukelen wist van geen opgeven. Opnieuw David van der Veld hielp Breukelen op de goede weg naar een herrijzenis door een penalty te benutten en toen vlak voor tijd door een eigen goal de stand op 5-4 kwam leek er een wonder in de maak. Helaas bleef het bij 4 uitgoals, iets wat vaak ook genoeg moet zijn voor een overwinning.

Door een nieuwe nederlaag blijft FC Breukelen 3 voor nu steken op 1 punt uit 3 wedstrijden, maar bij vlagen toont de ploeg toch zijn klasse. Voetballend weet Breukelen zich elke week te meten met de tegenstander, maar door korte fases van concentratieverlies levert dit tot nu toe nog geen resultaten op. De hoop is dat aankomend weekend de eerste overwinning van de nog prille competitie kan worden geboekt. Het derde elftal treedt om 14:30 uur thuis aan tegen het iets hoger geklasseerde Woudenberg 2.