FC Breukelen 2 begint met gelijkspel aan de competitie

csw
2e
De sterk verjongde groep van Breukelen 2 heeft in Wilnis een punt overgehouden aan de eerste competitie wedstrijd tegen CSW 2. CSW was vorig seizoen nog verantwoordelijk voor de beker uitschakeling van Breukelen en deed tot ver in de nacompetitie mee voor promotie naar de reserve hoofdklasse.

Een punt meenemen in een uitwedstrijd is dan op zich een prima resultaat en toch voerde de teleurstelling in de kleedkamer na afloop van de wedstrijd de boventoon. Breukelen kende namelijk een prima voorbereiding en startte dan ook met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd.

Breukelen had vanaf het eerste fluitsignaal van de invaller scheidsrechter het initiatief, zette de tegenstander snel onder druk en aanvoerder Zaid Jaloulli zag zijn doorzetten beloond met een terechte strafschop, benut door Jantijn Augustin. Breukelen wilde snel het verschil op 2 goals brengen, maar uit diverse goede voorzetten van Zaid werd niet gescoord en ook de lob van Cavit Yavuz, alleen voor de keeper verdween ruim langs de verkeerde kant van de paal.

Ondanks de goede bedoelingen in de 2de helft om de wedstrijd snel te beslissen en diverse wissels moest men het initiatief aan de tegenstander laten. Hoewel hieruit niet veel echte kansen werden gecreëerd was het bij de eerste de beste kans wel direct raak. Nu probeerde CSW door te drukken en ontstond er ruimte voor de aanvallers van Breukelen. Toen zelfs een 2-tal aanvallers in een rechtstreeks duel met de keeper van CSW de trekker niet overhaalden, bleek een gelijkspel het maximaal haalbare.

Een gelijkspel waar CSW gevoelsmatig meer tevreden mee was dan de mannen uit Breukelen. De teleurstelling was voelbaar, maar geeft tegelijkertijd de ambitie van de groep aan.

Aanstaande zaterdag mag men voor het eerst thuis aantreden tegen AFC 2 en kan men de teleurstelling wegspoelen. Dit zal wederom niet makkelijk worden want de Amsterdammers wonnen haar eerste duel met ruime cijfers.