Breukelen F1 pakt koppositie!

zwaluwenutrecht1911
f1
Zaterdag 2 april, Utrecht. Na een spannende wedstrijd heeft de ploeg van FC Breukelen F1 de koppositie genomen van de zaterdagcompetitie. Onder leiding van trainers Arjan en Jean Paul wonnen de jongens met 3-4 van Zwaluwen Vooruit uit Utrecht.

De dag begon wat later dan normaal. Deze keer moesten we om 11.15 uur verzamelen bij de sportclub Zwaluwen Vooruit. Nadat alle shirtjes met bijbehorende rugnummers waren verdeeld (en bleek dat er gaandeweg het seizoen sokken verdwijnen) kon er worden ingespeeld. Dat duurde bijna een uur. Maar het dat mocht de pret niet drukken.

Gezien de late speeltijd (en het beloofde zonnetje) waren de ouders in grote getalen aanwezig en dat zorgde voor veel gezelligheid langs de zijlijn.

DSC_7307

DSC_7327

DSC_7390

Een kwartier later dan gepland kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Onze jongens gingen voortvarend van start. Na de eerste spannende 5 minuten scoorde Stan na een pass van Seth 0-1. Daarna waren het de keepers van beide partijen die hun mannetje stond. Ole is voor niemand bang. Het lukte onze middenvelder weer om uit te breken. Een mooi samenspel van het gehele team zorgde voor 0-2.

Overspelen is het toverwoord. Niet veel later scoorde Seth de 0-3, hoe is mij een raadsel. Alles koek en ei, zeker wanneer Stan er nog eens 0-4 van maakte. Onze verdediging stond als een huis. Finn ziet iedereen vrijlopen, wat een overzicht. Dan is er nog ‘Rots in de Branding’ Huub. Maar wat te denken van Robin en Abe, die gasten gaan voor elke bal. Tim (Iniesta) is de geslepen man en verovert met gemak de bal van de tegenstander. Zouden we nu met gemak winnen en daarmee de eerste in de poule komen te staan?

DSC_7369

DSC_7378

Maar dan…

Het kan verkeren, binnen 10 minuten liggen er opeens 3 in het mandje en wordt het wel heel spannend. Dit ondanks het feit dat Keeper Ole goed in vorm was. 3-4 en met nog 5 minuten op de klok. Alle hens aan dek en ingraven. Kansen om verder uit te lopen waren er wel maar werden helaas niet benut. De verdediging met Huub en Lucas hield zich goed staande en speelden alle ballen weg.

Gelukkig klonk daarna snel het eindsignaal: We hebben gewonnen en staan nu eerste in de competitie!

DSC_7362

Respect en de overwinning is door het gehele team afgedwongen. Wat een teamprestatie!