De F8 voetbalt lekker door

Sinds de voorjaarsvakantie en de griepgolf hebben de jongste helden van FC Breukelen weer twee wedstrijden gespeeld: uit tegen Nederhorst en uit tegen Kockengen.

Nederhorst F5 - FC Breukelen F8 8-2

nederhorst
f8
Na een pittige en goede vrijdagavondtraining mocht de F8 zaterdagochtend in Nederhorst spelen. Op een nieuw sportcomplex, een echt grasveld en met een heerlijk zonnetje begonnen we vol goede moed aan deze wedstrijd. Bram begon de eerste helft als keeper.

In de eerste helft ging het spel op en neer. We hadden een paar gevaarlijke aanvallen, maar steeds was de snelle verdediging van Nederhorst weer terug om de bal weg te schieten. Dat wegschieten konden een paar spelers bij Nederhorst heel goed. Met een flinke trap was de bal ineens een helft verder. Nederhorst kreeg iets meer kansen, maar Bram hield de eerste 10 minuten alle ballen goed tegen. Later in de eerste helft kregen we de ballen steeds lastiger bij ons eigen doel weg en Nederhorst scoorde voor rust 3 keer. Tijd voor lekkere limo!

Na rust ging Luca Leeflang keepen. Onze mannen (het meisje was nog ziek) werden ook wat meer moe. Het was steeds lastiger om aan te vallen en als we dan aangevallen hadden, was het nog véél lastiger om weer terug te rennen en te verdedigen. Nederhorst had een paar wissels en kon het wat langer volhouden. Nederhorst scoorde nog 3 doelpunten, maar toen scoorde Vince de 6-1. Nederhorst scoorde nog twee keer, maar vlak voor tijd maakte Jordi een mooie actie en scoorde een speler van Nederhorst een eigen doelpunt, zodat het 8-2 werd.

Gelukkig waren de mannen er niet minder vrolijk door. En terecht, want jullie hadden ook erg goed je best gedaan! Volgende week kans op revanche in Kockengen.

Kockengen F2 - Breukelen F8 2-5

kockengen
f8
Onze allereerste wedstrijd als F8 was tegen Kockengen en toen hadden we gewonnen. Vol vertrouwen gingen we dan ook op pad naar Kockengen. Jesse was ziek, verder was iedereen fit en van de partij. Jordi begon de eerste helft als keeper. Fee was de aanvoerder.

Breukelen was al vanaf het begin meer in de aanval, maar echte kansen kregen we nog niet. Als Kockengen in de aanval wilde gaan dan stond Luca op zijn plek en werkte de ballen weg uit de verdediging. Jordi kreeg uiteindelijk maar twee keer een bal en hield die goed tegen. Na ongeveer 10 minuten scoorde Vince de verdiende 0-1. Nog voor rust scoorde Luc de 0-2.

Na de rust ging Luca B keepen en kwam Jordi in het veld en dat heeft Kockengen geweten. Hij scoorde er uiteindelijk 3. Kockengen had tussendoor nog 2 keer gescoord, zodat de uitslag 2-5 voor Breukelen was. De penalty’s gingen er niet allemaal in door de goede keeper van Kockengen, maar Bram, Luca en Fee scoorden toch. Luca B hield er ook heel veel penalty’s uit.

Jongens, het was een super goede wedstrijd vandaag. Niet alleen omdat we gewonnen hebben, maar vooral omdat we zo goed samen gespeeld hadden. De trotse ouders langs de kant zagen mooie aanvallen, goede passjes en hard werkende spelers. Luca B en Fee deden het goed als verdedigers, Luca L., Siem, Bram en Luc werkten hard op het middenveld en Jordi en Vince waren sterk in de aanval. Volgende week weer trainen en op paaszaterdag om 9 uur een toernooi bij Jonathan in Zeist. Tot dan!