F2 knokt zich terug tot zeer verdiend gelijkspel

dedreef
f2
Nog heel even over de wedstrijd van vorige week, 1-2 thuis tegen Kampong. Want er was toch echt sprake van een man of the match; Reno. In de eerste helft zijn doel schoongehouden en in de tweede helft een mooie goal scoren. Dan verdien je een prominente plek in het verslag. Dat er vorige week niet kwam. Dus vandaar nu ere wie ere toekomt. Mooi (en geen toeval) dat hij woensdag bij het partijtje op de training ook geen bal doorliet en zo de aanvoerdersband verdiende.

Zaterdagochtend, eerst nog wat koud, maar om kwart over tien bij de aftrap bij De Dreef scheen het zonnetje en lag het speciale pupillen kunstgrasveld er schitterend bij. De thuiswedstrijd wonnen we met 2-1 en we wisten waar we bij deze tegenstander op moesten letten. Met een 8 tegen 8 opstelling en zonder wissels doordat Sytse ziek was, was het de thuisploeg die beter uit de startblokken kwam. Er werd door FC Breukelen zeker gestreden en heel goed overgespeeld, maar De Dreef was razend efficiënt. Twee kansen, twee goals. Verder kwamen ze er eigenlijk niet echt aan te pas. Pom, die wist dat opa en oma langs de kant stonden en Sacha die gesteund werd door supporter Hans gingen voorop in de strijd. Maar eigenlijk was iedereen vandaag een dikke acht waard.

Op slag van rust (tenminste zo rond de 18e minuut) een waanzinnige aanval. De bal werd op het middenveld aangespeeld op Melle, die het spel verlegde naar links vanwaar een fraaie voorzet werd gegeven op spits Ollie. Hij schoot vanaf de rechterkant van het 16 metergebied. De keeper redde knap, maar ons goudhaantje Milan stond als altijd weer op de goede plek voor de rebound. Hangen die bal! De scheidsrechter liet nog een aantal minuten doorspelen en we werden beter en beter. Dat beloofde nog wat voor de tweede helft.

Vanaf de aftrap waren we attent. Floris kleunde erin, Raf schoot ballen niet lukraak weg, maar passte gericht naar voren, Melle bleef kijken naar de bal, Ollie en ook Milan waren voorin EN achterin te vinden, Pom kapte en passte, Reno bleef scherp en Sacha? Die leidde de gelijkmaker in. Rechterkant van het veld, ter hoogte van de middellijn. Sacha speelt zijn man fraai uit en geeft een afgemeten pass op Ollie langs de zijlijn. Ollie gelooft in de bal en kan opstomen. Milan en Floris zijn oplettend in het centrum en kiezen positie. De tegenstander is volledig uit positie gespeeld. Ollie zet de bal voor waardoor ook de keeper niets meer kan uitrichten en dus kan Floris de bal met links in het doel werken. Vijf minuten gespeeld, 2-2. Alles is nog mogelijk in deze wedstrijd die tot dan toe in een sportieve sfeer verloopt.

Er hing meer in de lucht. Een overtreding op de hakken van Milan. In de 16! Wat doet de scheids? Penalty’s horen er tijdens de wedstrijd eigenlijk niet bij. Hij legt m dan ook net buiten de zestien neer. Milan krult de bal over iedereen heen, maar helaas net naast het doel. Er kwamen meer kansen over en weer, corners die voorlangs vlogen, afstandsschoten die richting misten en het werd wat grimmiger. Het zou toch niet dat de scheidsrechter een beslissende rol gaat spelen? Nee, afgezien van het feit dat ook de tweede helft een stuk langer duurde dan goed was voor de hartconditie van menig toeschouwer was dat niet aan de hand. Mede dankzij Milan die een halve omhaal maakte in het eigen zestienmetergebied om een schot tot corner te verwerken.

Dit is wat voetbal leuk maakt, dit is waar het op zaterdag om gaat. Super gespeeld en we gaan zaterdag thuis weer knallen met z’n allen.