Hertha C1 te sterk voor onze C2

hertha
c2
Zaterdag 5 december. De wind waait door de schaarse bomen, die om het veld van Hertha in Vinkeveen staan. Vol verwachting kloppen de harten van de meegereisde supporters van de C2. Zullen onze jongens zichzelf trakteren op een mooie Sinterklaascadeau? 1 of beter nog 3 punten meenemen naar huis. Mooier zou het Sinterklaasweekend niet kunnen beginnen.

Met de stevige zuidwesterwind in de rug moest het mogelijk zijn. Helaas werd in de allereerste minuut een mooie droom wreed verstoord. De eerste aanval van Hertha C1 werd meteen scorend afgerond; 1-0. Was dit de voorbode van een monsterscore? Gelukkig niet. Onze jongens waren nu meteen wakker.

Dit resulteerde met name in de eerste helft tot  mooie combinaties van onze jongens. Wat betreft het combinatievoetbal was dit de beste helft van de hele competitie. Mooie drie hoekjes werden er gevormd en op sommige momenten werd de tegenstander helemaal ‘zoek’ gespeeld. Tot aan de 16 meterlijn ging het allemaal heel voortvarend. Vanaf de 16 meterlijn begon de C2 machine te haperen. Helaas werd er door onze jongens niet gescoord. Qua spelbeeld hadden we zeker 1 tot 2 doelpunten verdiend, maar we kregen ze niet. Hertha daarentegen wist in de eerste helft nog wel 1 keer te scoren; 2-0.

In de tweede helft waren onze jongens geen schim meer van de eerste helft. Combinaties lukten niet meer en we kwamen bijna niet meer op de helft van de tegenstander. Bij Hertha ging nu alles ‘voor de wind’. Zij wisten uit de vele kansen, die ze creëerden in de tweede helft nog 6 keer te scoren. Aan het eind van de wedstrijd stond er 8-0 op het scorebord. Met lege handen konden onze jongens aan de terugreis naar Breukelen beginnen.

Aankomende zaterdag staat de laatste wedstrijd van deze competitieronde op het programma. Thuis tegen CSW C2. Het zou mooi zijn voor het moraal als onze jongens deze wedstrijd winnend kunnen afsluiten. Komt allen om onze jongens aan te moedigen. 10.30 uur is de aftrap.