FC Breukelen F4 wint opnieuw

f4
montfoort
Tja, ben je als coaches tevreden als je wint? Normaal gesproken zal iedere trainer/coach blij zijn wanneer zijn of haar team wint en dat geldt ook zeker voor de technische staf van de F4. Toch knaagde er na de wedstrijd iets bij beide trainers. Het resultaat (6-2) was goed, maar de uitvoering deze wedstrijd zeer matig en dat stelde eerlijk gezegd wat teleur.

We begonnen echt uitstekend. De 1-0 en 2-1 waren werkelijk prachtige aanvallen met dito doelpunten. De 1-0 viel vrij snel na de aftrap. Montfoort F1 trapte af en we veroverden direct de bal op onze helft. Lieuwe speelde de bal prima van achteruit naar Armin die rond de middenlijn de bal aannam en opendraaide. Hij zag Koen diepgaan en gaf de bal prachtig in de loop van Koen mee. Koen ging alleen op de keeper af en prikte de bal keurig in de hoek, droomstart dus. Niet snel daarna bleek dat onze mannen de blik vooral weer naar voren hadden vandaag en regelmatig vergaten om achter zich te kijken. Het duurde dan ook niet lang of de 1-1 lag achter Max in het mandje. Onze mannen leken wakker geschut en als een wervelwind ging Jack over de linkerflank naar de achterlijn. Hij behield goed het overzicht en legde de bal slim terug op de inlopende Lieuwe die de bal bekeken binnenschoof. 2-1 voor Breukelen en de voorsprong was er dus weer. Daarna bleef het eerlijk gezegd slordig. Onze mannen hadden de blik vooral op de bal en vooral niet op de tegenstander. Iedereen wilde zo graag de bal hebben dat ze het liefst de bal nog van elkaar af wilde pakken als ze daar gelegenheid voor hadden gekregen. Toch wist Armin nog de 3-1 erin te prikken waardoor er een comfortabel gaatje van 2 doelpunten op het scorebord was geslagen.

In de rust zetten de mannen elkaar met de hulp van de technische staf weer op scherp. Koen was de keeper van dienst in de 2e helft en Max trok weer van leer op het middenveld. Het spelbeeld veranderde er niet echt door. De F4 bleef dominant, maar speelde het te slordig uit waardoor het een moeizame partij bleef. Jack zorgde voor de 4-1 waardoor je mag verwachten dat de strijd beslist was. Collectief slordig verdedigen leidde tot de 4-2 en de spanning keerde heel even terug in de wedstrijd. Met een prachtige actie van Max en goed doorzetten van Armin werd de wedstrijd uiteindelijk beslist en stond de 6-2 eindstand op het bord.

Nee, dit was helaas geen beste wedstrijd maar ook die zitten er tussen. Het goede nieuws is dat onze mannen inmiddels zoveel kwaliteiten met zich meebrengen dat ook slechte wedstrijden uiteindelijk relatief gemakkelijk gewonnen worden. En dat zijn dan toch weer kenmerken van een team wat zomaar zou kunnen gaan strijden om de titel. Sterker nog, het is een bikkelhard gevecht aan de kop van de ranglijst. PVCV staat met 24 uit 8 eerste, wij met 21 uit 8 tweede en Zwaluwen met 19 uit 7 derde. Tot nu toe weet koploper PVCV, van wie wij de eerste wedstrijd onnodig hebben verloren, iedere week zijn wedstrijd met een klein verschil te winnen. Maar zoals de oud-chinees wijsgeer Confucius altijd al zei:”Met iedere overwinning ben je een stap dichter bij je volgende nederlaag”… En die oud-chinees wijsgeren, die hebben altijd gelijk, da’s logisch (aldus oudhollandse wijsgeer Johan C.).

We gaan het zien, volgende week om 9.30 uit tegen DVSU F3! We hebben er nu alweer zin in!

De technische staf.