F4 start competitie met kraker

f4
pvcv
Soms heb je spannende wedstrijden, je hebt ook wel eens hele spannende wedstrijden. En dan heb je wedstrijden waarbij iedereen op het puntje van zijn stoel zit, met het zweet in de bilnaad langs de lijn staat, met trillende handen zijn of haar helden vooruit probeert te schreeuwen naar de overwinning, waarbij alles en iedereen de wedstrijd ingezogen wordt van de spanning. Dit was er zo eentje…

Onze helden begonnen vandaag aan hun eerste competitiewedstrijd. Na de eclatante en meer dan verdiende 0-12 overwinning vorige week bij Victoria, waren de vooruitzichten dan ook positief. De toppers kwamen met de overwinning in de achterzak het veld op, dus dat geeft per definitie een goed gevoel. En dat was op het veld ook terug te zien. Met een voltallige selectie waren de boys scherp, fris en fruitig en gingen ze vanaf het eerste moment op zoek naar een doelpunt. Hidde in de eerste helft op goal had vrij weinig te doen en wat hij moet doen, deed hij goed. Meer en meer ging het spel zich afspelen op de helft van de gemiddeld 1 jaar oudere PVCV-ers en een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Max draaide zich knap vrij en schoot laag in de verre hoek binnen, 1-0 voor en volledig terecht.

De rushes van Julian Finn, de snelheid van Koen, draaitol Roy, de duelkracht van Mauro, het venijn van Jack, het overzicht van Lieuwe, de schoten van Max, de schouderduw van Armin en de rust van Hidde in de goal, PVCV had geen antwoord op het spel van onze jongens. Het enige wat de technische staf in de rust zou hebben kunnen aanmerken, was dat het verschil niet groter was dan 1 doelpunt. Maar dat heeft de staf zeker niet gedaan, want zo’n eerste helft waarin iedereen er vol in gaat en ze bij vlagen al heel aardig voetbal lieten zien voor een nieuw eerste jaars F-team was om te prijzen.

En dat verschil werd in de tweede helft groter toen Armin op aangeven van Lieuwe slim binnen tikte bij de tweede paal, 2-0 punten in de tas zou je zeggen. Helaas bleek dat toch anders. Omdat de linies in de rust waren omgedraaid (iedereen die in de eerste helft achterin speelde, mocht in de tweede helft naar voren en andersom) was het achterin “geitenkaas” om met Johan Cruijff te spreken (wederom 1 van zijn geniale versprekingen). De 2-1 en 2-2 vielen vrij kort achter elkaar en de in de tweede helft keepende Jack was kansloos in beide gevallen. Lieuwe ging weer wat meer naar achteren en de balans keerde terug.

Na een scrimmage op het middenveld kwam de bal voor de voeten van Koen die vernietigend hard uithaalde. De bal vloog prachtig in de bovenhoek achter de volstrekt kansloze keeper en…… afgekeurd. Helaas bleek de scrimmage op het middenveld de nodige slachtoffers te hebben gemaakt waardoor de scheidsrechter (dank voor het fluiten! mag je zeker vaker doen!!!) volledig terecht het spel had stilgelegd.

Na de broodnodige verzorging werden de spelers weer opgelapt en werd het spel hervat met een scheidsrechtersbal. Een paar minuten later kreeg de wedstrijd een wat onfortuinlijk einde. PVCV kreeg een hoekschop die hard en laag bij de eerst paal werd neergelegd. Één van onze spelers wilde de bal met een ongelofelijke knal wegwerken (uw verslaggever weet even niet meer wie). In theorie was dit de juiste oplossing, in de praktijk liep het helaas net anders. Als een echte spits wist hij de bal direct uit de corner laag en strak binnen te werken achter de kansloze Jack. Een fenomenale spitsen-eigen-goal die helaas de 3 punten bezorgde bij PVCV. Een leuke wedstrijd die wat mij betreft een wat ander einde had verdiend, maar lukte het niet om de punten in eigen huis te houden.

FC Breukelen F4 - PVCV F7 2-3

Mannen, ik weet zeker dat de punten gaan komen als jullie iedere wedstrijd zo voetballen. Volle inzet, met veel plezier en elkaar helpend, het wordt een mooi seizoen!