V.I.O.D. blij met FC Breukelen

mc1
MC2
Afgelopen week een prima verslag van Charmaine van MC2 en een jammerlijke en onverklaarbare afwezigheid van Loosdrecht MC1. In het verslag miste ik een waarschijnlijk door Charmaine niet opgemerkt incident(je). Zoals altijd was ook deze week Danielle weer bereid gevonden in te vallen bij de MC1. Alleen deze keer zat zij tijdens de warming–up stilletjes naast Debbie op de bank. Moet jij niet warmlopen vraagt deze? Nee, is het antwoord, ik heb net parfum op en dat moet nog even drogen. Ik moet straks nog ergens heen en anders stink ik. Misschien is douchen een optie opper ik, maar ik krijg geen gehoor. Even daarna vervoegt Daniël No. 5 zich bij de rest van de meiden en speelt zoals altijd een goede pot voetbal.

Dan naar deze week. Op de BBQ van 29 mei en natuurlijk de familiedag op 6 juni na zit het seizoen erop, dacht ik. Maar dat loopt anders. Ondanks dat ik redelijk wat tijd doorbreng bij de FC Breukelen ben ik uiteraard ook vaak in Tienhoven. Zo ook donderdagavond bij de presentatie van onze nieuwe trainer aan de selectie. Van onze organisatie jeugdtoernooien kreeg ik te horen dat Zuidvogels die avond had afgezegd voor het meisjes B- toernooi. Voor een organisatie heel vervelend als er op het laatste moment een ploeg wegvalt. Ik beloof niets, geef ik hen aan, maar intussen type ik een appje naar Charmaine. Wie weet hebben onze meiden interesse?

Wat er die avond en dag erna allemaal heen en weer ge-appt is, is ongelofelijk en geeft het enthousiasme van de meiden van zowel MC1 als MC2 goed weer. Het is natuurlijk héél kort dag en velen

hebben logischerwijs andere dingen op het programma staan. Zo is in ieder geval alle leiding verhinderd, maar dat geeft niet, ik ben toch in Tienhoven. Na een uitnodiging van Charmaine naar alle meiden lijkt het te gaan lukken. Vanuit de MC1 zijn er zo’n 9 liefhebbers. Aanvullen met MC2? Inmiddels heeft Danielle haar zinnen gezet op het toernooi en is vastberaden een elftal op de been te brengen. Na veel energie van haar kant krijgt zij twaalf meiden op de been, grote klasse. Op zaterdagmorgen blijkt het toch ook bij Lara en Carlijn te kriebelen en ook zij melden zich nog aan. Nu nog vervoer, want ook alle ouders blijken andere plannen te hebben. De meiden opperen zelfs op de fiets af te willen reizen naar Tienhoven. Uiteindelijk blijkt dit niet nodig en vertrekken ik samen met de moeders van Keshia en Shariva en een mix van MC1 en MC2 naar het inmiddels zonovergoten Tienhoven.

De eerste wedstrijd tussen de dames van VIOD en Kockengen is inmiddels begonnen en ondanks dat het B-junioren zijn, zie ik echt wel kansen. Dit blijkt ook in onze eerste wedstrijd die dames knap winnen met 2-1 van Hercules. De tweede wedstrijd is tegen Kockengen die ook hun eerste wedstrijd tegen VIOD hebben gewonnen. Ondanks een aantal mooie kansen blijft het bij 0-0. Omdat Kockengen daarna de wedstrijd tegen Hercules gelijkspeelt is een gelijkspel tegen onze gastvrouwen genoeg. Helaas verliezen we nipt met 1-0. Waardoor onze dames uiteindelijk toch heel knap derde worden. Prima gedaan meiden, leuk dat jullie zo enthousiast reageerden, mijn club was heel blij met jullie komst en verrast door het vertoonde spel. We hadden ook zomaar met de eerste prijs aan de haal kunnen gaan.

Na wat friet en fris vertrek ik met zes meiden, de ramen open en de radio op 24, tevreden weer naar Breukelen. Nu zit het er echt bijna op. Zo ook voorlopig het schrijven voor de website. Ondanks een verzoek om tijdens de zomerstop wat fictieve verslagen te schrijven houd ik het even voor gezien. We zien elkaar misschien nog de 29ste op de meiden bbq of de 6de tijdens de FC Breukelen Familiedag.

Geniet van de zomer en tot volgend seizoen, Albert den Ouden