D4 laat punten liggen in Vinkeveen

hertha
d4
In een spannende wedstrijd waar het vrijwel gelijk opging tussen beide teams, heeft FC Breukelen D4 helaas geen punten kunnen pakken tegen Hertha D3. De wedstrijd werd met 3-2 verloren, al bleef de harde kern van supporters tot het laatst hopen op een gelijkspel of zelf winst. Het team was er dicht bij, maar vandaag zat niet alles mee …

Het team was bijna op volle sterkte. Voor vertrek stelde trainer/coach Patrick Carbo Roan Middelkoop voor. Roan komt de D4 de resterende drie wedstrijden versterken, zodat er elke wedstrijd zeker voldoende wisselspelers zijn (vorige wedstrijd was er maar één wisselspeler beschikbaar). Er was niet al te veel ruimte op de velden van Hertha, dus het warmlopen voor de wedstrijd kon maar kort duren. De scheidsrechter van dienst bleek van een degelijk kaliber: hij floot gedecideerd en in de eerste minuten van de wedstrijd maakte hij nog eens heel duidelijk dat hij alleen reglementair correct ingeworpen ballen zou accepteren. Een inworp moest twee keer worden overgenomen, waarbij de beurt telkens naar de andere club ging.

FC Breukelen had die eerste minuten een licht overwicht, er werd vooral op de helft van Hertha gespeeld. De eerste hoekschop was voor FC Breukelen, waarbij Fedde fraai kon koppen. In de 6e minuut kon Valentijn een vrije schop nemen, maar die bal verdween helaas niet in het doel. In de 13e minuut stoomde Nick behendig op vanaf het middenveld, speelde de bal goed over naar Valentijn die schoot op het doel, maar ook dat schot leverde geen doelpunt op. In de daarop volgende aanval kon Hertha ver oprukken. Het was al eerder opgevallen dat een aantal spelers van Hertha goed kon schieten en daarom riep Patrick nadrukkelijk dat spelers in moesten lopen om te voorkomen dat spelers van Hertha zouden kunnen schieten op het doel. In de spanning van het moment liep echter niemand snel in, waardoor de Hertha aanvaller van afstand met een fraai schot over de keeper heen het doel wist te treffen. 1-0 voor Hertha.

Patrick riep zijn team op om gewoon door te spelen, want de kansen zouden vanzelf komen. De achterhoede was vandaag weer in goede doen: Mohammed was bijvoorbeeld weer de betrouwbare mid-achter de elke bal goed wist te raken, Mexim vloog als een terriër achter elke mogelijk uitbrekende Hertha aanvaller aan en Tom hield de rechterkant goed dicht. In de 17e en 18e minuut had Roan twee keer na volhardende aanvallen van FC Breukelen een goede kans om te scoren, maar de keeper van Hertha bleek niet makkelijk te passeren. En dan was er nog ‘De Tank’, de forse mid-achter van Hertha die als een vorst leek te heersen op zijn vierkante meter.

In de 23e minuut ontstond er een riskante situatie voor het doel van Jeroen, maar hij had uiteindelijk de bal klemvast na een stormachtige Hertha aanval. FC Breukelen hield het tempo hoog en ging meteen weer in de aanval, op zoek naar de gelijkmaker. Die aanval eindigde met een schot van wederom Roan, helaas naast het doel. Ook Hertha kon snel schakelen en in de daarop volgende aanval moest Mexim 1 op 1 verdedigen tegen een aanvaller, wat hij voorbeeldig deed. In de 27e minuut kreeg een Hertha speler na een hoekschop de bal voor de voeten en ondanks duidelijke aansporingen van Patrick om hem niet te laten schieten, kwamen de spelers van FC Breukelen te laat in actie en kon de Hertha speler de bal hard inschieten: 2-0. In de 29e minuut kreeg Max nog een grote kans om te scoren, na een fijne actie waardoor hij alleen op de keeper kon afsnellen. Helaas lukte het niet om de bal in het doel te krijgen. En toen was het rust.

Met wat kleine aanpassingen in de linies begon FC Breukelen vol goede moed aan de tweede helft. In de 33e minuut kreeg Hertha een hoekschop en ‘De Tank’ wist de bal om een kunstige manier te krullen. Bij de eerste paal werd de bal verkeerd ingeschat zodat de bal ongelukkigerwijs in het doel kwam: 3-0. Gelijk in de daaropvolgende aanval wist Roan de ban te verbreken en scoorde voor FC Breukelen de 3-1. De D4 bleef aandringen. In de 41e minuut maakte Jonas een fraaie actie en na een schot van Roan rolde de bal langs de uitgekomen keeper, rakelings langs de buitenkant van de paal. In de 45e minuut kreeg D4 een vrije schop toegekend op eigen helft. Valentijn schoot de bal prima in de ruimte, waarna de spelers FC Breukelen in volle vaart in de aanval gingen. Roan wist de bal in volle vaart mee te nemen en maakte het goed af: 3-2.

Met nog een kwartier te gaan, leek een gelijkspel of zelfs een overwinning nog binnen bereik. Kansen kwamen er nog wel, onder andere voor Daan en Mexim maar een doelpunt was D4 niet gegund. Vaak werd er afgevlagd voor buitenspel. De achterhoede van Hertha trok telkens gedisciplineerd snel op naar de middellijn waardoor de voorhoede van FC Breukelen moest opletten niet buitenspel te staan. De grensrechter gaf aan dat het soms wat verwarrend was met de wisselspelers van FC Breukelen die vlak langs de lijn zaten, dus geregeld moesten die wisselspelers een metertje of twee naar achter worden gedirigeerd. Lastig, want ook zij wilden de spannende wedstrijd goed kunnen volgen.

En zo werd keer op keer de aanval van D4 gesmoord, tot groeiende frustratie van sommige spelers. De pot kon niet gewonnen worden vandaag. 3-2 was de eindstand. Van alles kun je leren, maar winnen voelt toch wel fijner voor de spelers. Nog twee wedstrijden te gaan in de voorjaarscompetitie. D4 wil de tweede plaats behouden en moet daarvoor nog wel een keer de winst pakken. Ze gaan er vol voor, komende week zaterdag. Tot slot: het vlagwerk van de Breukelense grensrechters was zoals altijd scherpzinnig, sportief en sierlijk.