D1 te sterk voor ’s-Graveland D1

d1
sgraveland
Zaterdagochtend, 25 maart. Wind en regen teisteren de voetbalvelden van FC Breukelen. De D1 had er blijkbaar geen last van, want de wedstrijd tegen ’s-Graveland D1 was nog maar net begonnen of Niek had de bal al tegen de touwen geschoten. Na een vrije trap van Rafael kwam na goed stoorwerk van Dani de bal in eerste instantie voor de voeten van Nicherwan. Zijn schot werd nog tegengehouden, maar kwam daarna voor de voeten van Niek. Niek bedacht zich geen moment en schoot hard en strak de bal tussen de palen: 1-0.

We moesten het deze wedstrijd doen zonder de ‘rots in de branding’ Elias. Hij zat ziek thuis. Door de afwezigheid van Elias stond Klaas-Pieter in het midden van de verdediging samen met Wessel en nam Diana de rechtsachterplaats voor haar rekening. Sten stond op zijn vertrouwde linksachterplaats. Na de eerste treffer ging het spel wat heen en weer. ’s-Graveland kwam iets beter in de wedstrijd en creëerde ook enkele kleine mogelijkheden, maar Bram liet zich de eerste helft niet van de wijs brengen en loste de situaties rustig op.

Onze jongens gingen zeer effectief om met de kansen. De tweede kans die ze kregen was ook meteen raak. Yasin gaf na een mooie actie de bal aan Nicherwan. Laatstgenoemde zag dat de keeper ver voor zijn goal stond. Met een bekeken schot ging de bal over de keeper het doel in: 2-0. Er werden regelmatig weer mooie combinatie op de kunstgrasmat gelegd. Uit een van deze combinaties legde de actief spelende Jim de bal ‘panklaar’ terug op Rafael. En met ook een bekeken schot verdween de bal weer over de keeper het doel in: 3-0.

We kregen nog enkele kansen en met een beetje meer overleg/overspelen had de score hoger kunnen uitvallen. Zo schoot Nicherwan een keer tegen de paal. Had hij de bal terug gelegd dan had een van zijn medespelers de bal voor het intikken gehad. Het was Nicherwan, die de vierde treffer voor zijn rekening nam. Zijn schot ging nu laag via de binnenkant van de paal tegen het net: 4-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft deden we het wat rustiger aan in het begin. Het weer was ook wat rustiger geworden. De regen was gestopt. Wellicht was dit van invloed op het spel. Er ontstonden een paar spannende momenten voor het doel van Bram. Gelukkig voor de D1 ging de bal er niet in. In de tweede helft zagen we weer mooie combinaties. Mooi om te zien. Het vijfde doelpunt ontstond niet uit een vloeiende combinatie, maar liet wel zien hoe snel iemand door snel overspelen (tikwerk) vrijgespeeld kan worden. Op het middenveld mocht Rafael een vrije trap nemen. Deze nam hij snel door naar voren te passen. Door de bal vervolgens meteen door te spelen naar Ruben kwam hij ‘oog in oog’ te staan met de keeper. Beheerst plaatste hij de bal langs de keeper: 5-0. Daar bleef het bij. Een mooie en goede overwinning.

Scoreverloop

Eerste helft 1-0 Niek, 2-0 Nicherwan, 3-0 Rafael, 4-0 Nicherwan. Tweede helft 5-0 Ruben.