A1 toch nog met goed gevoel de winterstop in ...

as80
Julli
a1
e kennen vast het verhaal van de tien kleine ‘gekleurde gelijkwaardige medemens’ wel (ja, ik moet in deze Sinterklaastijd met de Zwartepietendiscussies op mijn woorden passen). Stonden we aan het begin van het seizoen met een selectie van vijftien en hadden we problemen om iedereen een beetje aan voldoende speeltijd toe te laten komen, deze morgen hadden we slechts tien spelers ter beschikking. Na wat ronselwerk konden we twee spelers van de B2 mee naar Almere nemen (Lukas en Anouar) en konden we even over 9.00 uur vertrekken.

Ten opzichte van vorige week, toen we precies met elf man naar Altius konden afreizen, misten we nu Jordi door een schorsing en Douwe door een knieblessure. Daartegenover was Michiel weer beschikbaar. Eric toverde de volgende opstelling uit de hoge hoed: Stan, Lukas, Rutger, Joery, Michiel, Roy, Michael, Nik, Olivier, Martijn en Ginola. Anouar startte als wissel.

AS’80, dat na een zwakke seizoenstart de laatste weken opzienbarende resultaten boekte, startte fel en zette de verzwakte A1 direct onder druk. FC Breukelen bleek echter prima in staat om zich hier onderuit te voetballen en toen de eerste storm was gaan liggen, namen we het spel totaal over. Floot de scheidsrechter eerst nog Olivier tot tweemaal toe in scoringskans af wegens een schouderduwtje (o jee, zou het weer zo’n wedstrijd worden?), na een charmeoffensief van Eric richting de scheidsrechter begon hij wat beter te fluiten.

Daarna volgde de ene na de andere kans in rap tempo achter elkaar: Martijn alleen voor de keeper, Nik die tot tweemaal onbesuisd op (of beter gezegd naast/over) het doel schoot, Michael met een mislukte volley en Ginola die naast schoot. Uit de gevaarlijke corners wisten we nog niet te scoren tot een ‘hakkie-tikdoor-actie van Olivier die Martijn hiermee in staat stelde om de 0-1 te maken.

FC Breukelen ging hierna vrolijk verder en AS’80 kwam eigenlijk nauwelijks in het stuk voor. Een prachtige volley van Roy die richting de kruising zeilde, werd mooi door de keeper weggewerkt, kansen voor Michel en Olivier werden gestopt. Uit een corner van Nik wist wederom Martijn ietwat gelukkig (volgens ons door z’n kont letterlijk tegen de bal te draaien) de 0-2 te maken en leek er geen vuiltje aan de lucht. Toen even later Joery 0-3 binnenkopte uit een corner van Olivier, was de buit binnen. Toen Olivier even een slokje kwam halen, werd Mario nog vermanend door de scheidsrechter toegesproken wegens het ontbreken van de toestemming voor deze cateringstop, verder gebeurde er weinig opwindends meer in de eerste helft die maar liefst 55 minuten duurde.

In de rust legde Michael even haarfijn uit hoe we de tweede helft in moesten gaan, Eric luisterde, bedankte hem hiervoor, maar koos toch voor zijn eigen tactiek. Tiger nam de vlag over van Jordi die vervolgens als journalist aan de slag ging voor het verslag van de tweede helft.

Het begin van de tweede helft kende weinig hoogtepunten, een paar kleine kansjes over en weer. Een goede corner van Nik werd door iedereen gemist. Michael bracht de bal opnieuw in waarna de afvallende bal voor de voeten van Martijn belandde. Helaas miste hij voor open doel. Een goede aanval via Ginola over de flank werd goed teruggelegd door Olivier, maar wederom door Martijn gemist. AS’80 had zich inmiddels al bij een nederlaag neergelegd en kwam nog maar sporadisch over de helft totdat FC Breukelen iets verslapte. Stan had nog bijna een ‘assist’ toen hij eerst de spits van AS’80 uitkapte en vervolgens Olivier in de diepte wist te bereiken. Helaas zonder resultaat. Nik knalde als laatste wapenfeit nog op de lat en toen floot de scheids uiteindelijk voor het laatste signaal.

De twee B2-spelers deden prima mee, we zijn ze dan ook ontzettend dankbaar voor hun beschikbaarheid en inzet. Gelukkig dus toch nog een driepunter voordat we de broodnodige winterstop ingaan. Dan likken we de wonden, laten we de blessures herstellen en hopen na de feestdagen weer met een volledige selectie aan de tweede seizoenshelft te kunnen beginnen. Inzet is en blijft de nacompetitie te halen! Aankomende week nog lekker trainen met donderdag de onderlinge wedstrijdjes tegen de sportieve vaders onder ons …

6 december 2014, AS’80 A1 - FC Breukelen A1: 0-3 (0-3)

0-1 Martijn 0-2 Martijn 0-3 Joery

Overige uitslagen

Waterwijk A1 - s.v. Baarn A1: 11-3; FC Aalsmeer A1 - SO Soest A1: 2-0; Altius A1 - Buiksloot A1: 2-0; Laren’99 A1 - Maarssen A1: 3-1; CSW A2 - VVC A1: 2-4.