MD1 is najaarskampioen!

MD1
Schalkwijk
Zaterdag 6 december, zonniger kon deze dag niet worden op het sportpark van FC Breukelen voor onze meiden. De MD1 - al enkele weken aan kop en met nog twee clubs om de titel strijdend - moest dit klusje voor de winterstop echt nog even met winst zien te klaren en dan kon het inhaalprogramma van de concurrentie hen niet meer deren. Kort gezegd: het lag vandaag volledig in eigen hand. Waar het al dagen grijs en koud is, werd deze kampioenswedstrijd in volle zon gespeeld. Aan publieke belangstelling rond het hoofdveld (dat altijd iets magisch heeft) geen gebrek. Veertien sportieve meiden in totaal aanwezig waarvan Isabel helaas geblesseerd, maar wel meegekomen voor de goede support.

Of de meiden allemaal gespannen waren, weet ik niet, maar het ging niet allemaal van een leien dakje. Het veld was hard, de inzet soms ook, wat af en toe resulteerde in flipperkastvoetbal, valpartijen en wat gestrompel over en weer. Jullie moesten even wat op gang komen om het spel naar jullie hand te krijgen. Dit lukte in de loop van de eerst helft zeker en resulteerde in een 5-0 ruststand (doelpunten gemaakt door Donja 2x, Jenna, Keshia moet even gezegd met een mooie afstandspegel en een eigen doelpunt van Schalkwijk, vanuit een corner genomen door Jenna).

De tweede helft bleef het enige tijd rustig. FC Breukelen zakte wat terug, maar kon uiteindelijk via Thabita en Shariva de 6-0 en 7-0 bijschrijven. Er was nog even een momentje van onoplettendheid achterin of dit nu de euforie was, maar Schalkwijk wist ons toch nog te verrassen met de 7-1. Het zal er nu om spannen of Helen (met voor de nummers twee en drie nog één wedstrijd te spelen) zich ook nog de minst gepasseerde keepster van dit najaar mag gaan noemen. De 8-1 kwam nog van Keshia’s schoen en zo gebeurde het dat de MD1 met slechts één verloren wedstrijd van de elf wedstrijden zich najaarskampioen mag noemen.

Er was kinderchampagne en voetbalcake na afloop en de coaches Chris, Debbie en trainer Martien die zijn gelukstrui aan had, werden in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen. Uiteraard ging het feestje in de kantine nog even door met frietjes van de club en een hoop gekakel en muziek van de meiden zelf.

Meiden, we kunnen wel stellen dat de begeleiders en alle ouders supertrots op jullie zijn. Een nieuw samengesteld team, variërend in leeftijd en ervaring en voor het eerst op groot veld spelend. Daar hebben trainer en coaches een sportief team van weten te maken dat steeds beter ging samenwerken. Met plezier hebben we naar jullie voetbalmoves gekeken. Op naar de tweede helft van het voetbalseizoen zou ik zeggen!

Met alle plezier gekeken en geschreven, Isabel Schreurs

md1_najaarskampioen02

md1_najaarskampioen02

md1_najaarskampioen03

md1_najaarskampioen03

md1_najaarskampioen01

md1_najaarskampioen01