A1 snakt naar winterstop

altius
a1
Vandaag de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft en wel tegen Altius A1 uit Hilversum. Altius stond op plek 5, slechts één plaats achter ons maar met een achterstand van vijf punten. Dit waren er tot voor kort meer, maar door de opgelopen nederlagen van de laatste weken was dit verkleind. Daar Altius zich in een betere fase bevindt dan onze A1, was dit voor hun het sein om de achterstand verder terug te brengen naar twee punten.

Met slechts elf spelers reisden we af naar Hilversum, geen wissels – we moesten het maar zien te rooien. Jesse nog immer geblesseerd, Michiel zat in het buitenland. Een kleine omzetting, we moeten toch wat om de ongelofelijke vormcrisis te bezweren; Michael op 10 en Ginola naar de rechtervleugel. Opstelling: Stan, Rutger, Joery, Jordi, Douwe, Roy, Michael, Nik, Martijn, Olivier en Ginola. Wissels: geen!!!

De wedstrijd begon een kwartiertje later, de leiding wilde zich verder ook duidelijk voor en tijdens de wedstrijd laten gelden. Altius was vanaf het begin de fellere ploeg en probeerde FC Breukelen al vroeg te storen en vast te zetten. Op dat moment kon FC Breukelen zich daar nog betrekkelijk gemakkelijk onderuit voetballen, maar werd ook uit het spel gehaald door telkens zeer vreemde fluitsignalen en beslissingen van de arbiter. We zagen al vlot irritaties hierover ontstaan, maar ook dat FC Breukelen via een prachtige directe pass van Roy op Olivier de leiding nam. Olivier kon doorlopen en netjes binnenwerken: 0-1.

Altius was even van de wijs en FC Breukelen had zomaar 0-2 kunnen maken. Daarna rechtte Altius de rug en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Toch kwam FC Breukelen, behoudens één benauwd moment voor het doel, ongeschonden door de eerste helft, of het moeten de onnodige en overdreven gele kaarten (Jordi en Michael) zijn geweest. Voor hetzelfde geldt had Jordi met de tweede al kunnen douchen. Tot de rust konden we spreken van een gelijkwaardige wedstrijd, het niveau gaf echter te denken.

De tweede helft werd van de kant van FC Breukelen er een om te huilen. De bal kon niet meer dan twee of drie keer in de juiste voeten worden gespeeld en ik denk dat we in totaal nog vijf keer in de buurt van het doel van Altius zijn geweest. Nik kreeg een gele kaart voor commentaar en de druk op het doel van Stan nam toe. We hielden nog vrij goed stand, dit duurde echter tot de 81e minuut toen de bal via de kluts en drukte voor de voeten van een Altius-speler viel en deze Stan wist te passeren: 1-1 en een meer dan verdiende stand voor de oranjehemden. Tijdens deze aanval raakte Douwe helaas geblesseerd en kon niet meer verder spelen. De laatste acht minuten speelden we derhalve met 10 man. Olivier kreeg nog de kans op een onverdiende overwinning, maar het bleef echter bij een teleurstellend gelijkspel.

Na een bezoek aan t ziekenhuis blijkt Douwe z’n binnenband van de rechterknie te hebben verrekt (of wellicht gescheurd) en kan hij in ieder geval vast aan de winsterstop beginnen. Helaas weer een speler minder! Veel sterkte natuurlijk namens iedereen, nog één wedstrijd voor de winterstop (volgende week uit tegen AS’80).

Maken we na een halve competitie de balans op, dan zien we dat we er op zich niet eens slecht voor staan. De eerste plaats is natuurlijk uit het zicht (Waterwijk nam vandaag verder afstand door nummer 2 Laren te verslaan), de strijd erachter kan nog interessant worden, maar dan zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden dan de laatste weken. Natuurlijk helpen de blessures ons niet en heeft het zelfvertrouwen de nodige deuken opgelopen. Dit mag echter geen excuus zijn om er niet voor de volle 100% voor te knokken. Hierover zijn na de wedstrijd harde woorden gevallen, dit moet volgende week echt anders!

29 november 2014, Altius A1 - FC Breukelen A1: 1-1 (0-1)

0-1 Olivier 1-1 Altius

Overige uitslagen

Laren’99 A1 - Waterwijk A1: 3-4; CSW A2 - AS’80 A1: 5-1; FC Aalsmeer A1 - Maarssen A1: 1-5; SO Soest A1 - Baarn A1: 3-2; Buiksloot A1 - VVC A1: 1-4.