Via F3 naar kampioenschap B3

b3
argon
“Hoi Gert, kom eens kijken op zaterdag naar je voormalige pupillen Menno, Ruben en Michael. Ze spelen met veel succes samen in de B3 en worden binnenkort Herbstmeister.” Marco van Neerbos, leider en vader van B3-spelers Menno en Ruben, klonk erg enthousiast.

Marco is overigens niet meer weg te denken bij FC Breukelen. Hij is webmaster van www.fcbreukelen.nl (samen met Joost Visser), scheidsrechter, leider en ook nog vader van Mart die in de D3 speelt. Kortom, een echte vrijwilliger.

Menno, Ruben en Michael heb ik de eerste seizoenen van hun lidmaatschap, bij toen nog v.v. Nijenrodes, met collega-trainer Ton Tukker geprobeerd wat voetbalvaardigheden maar vooral voetbalplezier bij te brengen. In de E-pupillencompetitie werden ze zelfs een keer, in de allerlaatste seconde, kampioen na een hectische thuiswedstrijd tegen Victoria. Gino – destijds ook in de F3 – speelt nu in de B1 en was afgelopen zaterdag invaller bij de B3.

Ik heb vandaag genoten, niet alleen van ‘mijn’ vier spelers, maar natuurlijk van de hele B3. Wat kan jeugdvoetbal kijken toch leuk zijn langs de lijn. Nauwelijks gezeur van ouders, geen gemopper op de goed leidende scheidsrechter Bram en heel mooie doelpunten.

De B3 won met 9-2 van Argon B4.

Zaterdag kunnen ze bij winst op PVCV B3 in Vleuten herfstkampioen worden. Ik denk dat ik een keer niet naar FC Breukelen 1 ga, maar naar de kampioenswedstrijd van de B3 ga kijken. Niets is immers leuker dan kampioen worden. B3, succes!