A1 wint eerste derby

csw
a1
Dit seizoen staan er vier derby’s op het programma: twee keer tegen v.v. Maarssen en twee keer tegen CSW. Vandaag de eerste en wel de altijd lastige uitwedstrijd in Wilnis. In alle jaargangen achter ons hebben we het daar altijd traditioneel lastig. De fysiek altijd sterke jongens van CSW maken het ons nooit gemakkelijk om voetballend de oplossingen en openingen te vinden, maar toch lopen we meestal als winnaar het veld af. Vandaag zou dat weer niet anders zijn …

De omstandigheden waren weer aangenaam: een prima veld en een heerlijk zonnetje. Voor het eerst ook een complete selectie, zonder blessures, en dat betekent dan ook dat er vier spelers op de bank moesten plaatsnemen. Nooit leuk, maar de technische staf maakt de keuzes die zij op dat moment het beste vinden. Tegenstander, positie, vorm van de dag, trainingsopkomst en inzet spelen daarbij een grote rol - we begrijpen natuurlijk dat er aan teleurstellingen niet te ontkomen valt. De startopstelling vandaag: Stan, Michiel, Jordi, Joery, Douwe, Roy, Michael, Nik, Olivier, Jesse en Ginola. Wissels: Mels, Martijn, Jonas en Rutger.

De wedstrijd begon wat rommelig, er was duidelijk sprake van aftasten. Een paar speldenprikjes van beide kanten, waarbij het gevaar van Breukelse zijde vooral uit de hoek- en vrije schoppen kwam. Het vizier stond echter nog niet op scherp, de ingekopte en geschoten ballen vlogen over en naast het doel van CSW. Na 25 minuten, net op het moment dat FC Breukelen steeds meer overwicht begon te krijgen, zag de prima leidende scheidsrechter een lichte overtreding op circa achttien meter van Stans doel. De toch niet al te hard ingeschoten bal verdween tot ieders verbazing in het doel. Was hier sprake van een verkeerd opgestelde muur of stond Stan net even op het verkeerde been? Het betekende in ieder geval 1-0 voor de thuisclub.

FC Breukelen raakte echter niet van de wijs, het vertrouwen dat het toenemende overwicht zich zou gaan uitdrukken in doelpunten, was volop aanwezig. Het zou dan ook niet erg lang duren, want in de 29e minuut was het uiteindelijk wel raak uit een van de gevaarlijke corners. De corner van Olivier werd snoeihard en recht boven de keeper tegen de touwen gekopt door Jordi die zich steeds nadrukkelijker gaat melden als een van de kandidaat-topscorers: 1-1.

FC Breukelen ging door op jacht naar de voorsprong. De spelers van CSW zagen het onheil waarschijnlijk al aankomen en besloten om de beurt (en soms tegelijk) ‘om te vallen’. Regelmatig moest de bal buiten de lijnen worden gewerkt om een ‘blessurebehandeling’ mogelijk te maken. Het spel werd zodoende behoorlijk ontregeld en zo ontstonden er links en rechts wat kleine irritaties. Een onschuldige actie van Nik die in de mangel zat tussen twee CSW’ers, werd beoordeeld als ’natrappen’ wat hem op een gele kaart kwam te staan. Ruststand 1-1.

In de tweede helft leek FC Breukelen nog sterker te worden. CSW kwam nauwelijks meer in de buurt van ons strafschopgebied. Al in de zesde minuut na rust was het door goed storen van Roy dat we op de rand van de zestienmeter in balbezit kwamen. Roy legde goed af op Olivier die de keeper met een droge knal kansloos liet: 1-2. Besloten werd door te drukken en de beslissing snel te forceren. Op de linkerflank kwam Douwe diverse malen goed door waar CSW geen raad mee wist, maar ook op rechts was het afwisselend Ginola, Michael en ook Michiel die CSW overliepen. Het elftal stond goed en met een dergelijke toch kwetsbare stand was het een risico om te gaan wisselen.

De bevrijdende goal bleef echter uit. Ultieme mogelijkheden voor Olivier, Michael (lat) en Roy (lat) werden niet benut. De loopacties van Douwe begonnen z’n tol te eisen, z’n vervanger was Rutger (75e minuut). Drie minuten later was het dan eindelijk raak. De hard werkende Ginola kon een voorzet op maat afleveren die Olivier binnen kon knallen: 1-3. Pas toen leek CSW weer wat terug te willen gaan doen, maar men kon geen echte vuist meer maken en FC Breukelen kon de wedstrijd verder zonder problemen uittikken.

Zo werd de eerste derby gewonnen en staat de A1 nu op een keurige vierde plaats (één punt achter de nummers 2 en 3). Kanttekening is wel dat we de negen punten hebben behaald tegen ploegen die op de onderste plaatsen staan. De komende weken ontmoeten we de serieuzere en zwaardere tegenstanders. We zijn benieuwd hoe de boys zich daartegen zullen gaan verweren. Aanstaande zaterdag weer een uitwedstrijd, deze keer bij FC VVC A1 in Nieuw-Vennep (1-5 winst bij FC Aalsmeer). Aanvang 11.45 uur!

27 september 2014, CSW A1 - FC Breukelen A1: 1-3 (1-1)

Overige uitslagen 1e klasse 02

Waterwijk A1 - v.v. Maarssen A1: 7-3; Altius A1 - SO Soest A1: 1-4; Laren 99 A1 - Buiksloot A1: 5-1; AS’80 A1 - SV Baarn A1: 8-3; Aalsmeer A1 - VVC A1: 1-5.