F7 onderuit bij Angstgegner Hertha F6

Zoals onze F7 de Angstgegner van s.v. De Vecht is geworden, zo is Hertha F6 dat voor onze mannen. Misschien heeft het te maken met het ernstig vroege tijdstip voor een uitwedstrijd, misschien heeft het te maken met de altijd waaiende wind over de Hertha-velden. Of misschien met het feit dat Hertha F6 gemiddeld net een jaar ouder is dan onze jongens. Het lukt onze mannen elke keer net niet om van de F6 te winnen. Met een grote groep waren we om 7.45 uur naar Vinkeveen vertrokken waar we om 8.30 uur moesten aantreden. Alle twaalf spelers waren vandaag aanwezig, dus er zou flink gewisseld moeten worden.

We kwamen fel uit de startblokken en de eerste tien minuten gingen gelijk op. Er zit meer voetbal in ons team, het vrijlopen en passen zit er al goed in bij een aantal, maar qua fysieke kracht was Hertha ouder en sterker. Na een mooie aanval kwamen we op een 1-0 voorsprong. Het was Robin die alert voor de goal het laatste tikje gaf en daarmee zijn seizoenstotaal verder opvijzelde. Hertha gooide er op dat moment een tandje bij en onze jongens zakten wat weg. Paco stond zijn mannetje in de goal, maar was twee keer kansloos op goede schoten van Hertha, waardoor we met een 2-1 achterstand de rust in gingen.

Na rust had Hertha eigenlijk de hele tweede helft het betere van het spel. Julian Finn stond in de goal en deed wat hij kon. Hij kwam een aantal malen goed zijn goal uit en hield een hoop ballen tegen. Af en toe kwamen we er met goede passes door en wisten we bij de goal van Hertha te komen. Helaas hadden we het vizier niet scherp genoeg staan en misten we een aantal goede kansen. Hertha liep dan ook weg naar een 4-1 voorsprong.

Onze jongens gaven het niet op en bleven het wel proberen. Gelukkig wisten we vlak voor tijd nog een verdiende treffer te maken. Lieuwe brak door aan de rechterkant en bleef goed kijken waar de keeper stond. Hij schoot de bal hard met de binnenkant in de verre hoek en liet de keeper volstrekt kansloos: 4-2. Tijdens de penaltyserie lieten onze jongens zien wat ze konden. De een na de ander schoot de bal in de hoek en liet de Hertha-keeper kansloos. Aankomende week spelen we thuis tegen Hertha MF1. De uitwedstrijd ging met 4-0 verloren, tijd voor revanche, mannen!