FC Breukelen C3 verslaat Hertha C2 in ijskoud duel

Door sneeuw en vrieskou had de C3 sinds de winterstop niet gespeeld. Steeds werden de geplande wedstrijden afgelast. Tot vandaag. Menigeen zal gedacht hebben dat ook deze week weer een afgelasting zou volgen door de vorst. Maar dit keer gooide het weer geen roet in het eten. De temperatuur van rond of iets boven het vriespunt viel nog wel mee. De C3 speelde uit op de open poldervelden van Hertha. Doe daar nog een stevige bries bij en de gevoelstemperatuur daalt ineens naar -10. De meegereisde ouders hadden zich dan ook dik ingepakt met wollen mutsen, sjaals en dikke handschoenen. Huppelend en springend om warm te blijven stonden ze langs de lijn, maar ze waren er toch maar weer, waarvoor hulde.

Vanwege de vakantie waren een aantal spelers niet van de partij. Maar dankzij de inspanningen van Michel en de bereidwilligheid van Luuk, Danilo, Giovanni en Cody om op deze frisse dag mee te spelen, stond er toch een volledig team van dertien kerels. Tijdens de warming-up leek de kou ze nog behoorlijk parten te spelen. Na het inlopen ging de bal maar heel rustig en sloom de cirkels rond. Je zou denken dat er van sprinten en rennen weining zou komen. Maar deze bikkels doorstonden de kou met verve. Vanaf het eertse fluitsignaal was de kou uit de benen en werd er volop gevoetbald.

Maar ook de mannen van Hertha lieten zich door de kou niet van de wijs brengen en speelden er lustig op los. Zo ontstond een spannende wedstrijd die alle kanten op kon. Hertha speelde met de wind in de rug en het was ook al snel duidelijk dat ze op de dieptepass loerden. Het kostte de verdediging van de C3 dan af en toe ook moeite om de snelle voorhoedespelers van Hertha in toom te houden. Keeper Giovanni bleek echter een goede sluitpost voor de defensie door steeds op tijd uit zijn goal te komen en op te ruimen. Zo golfde de wedstrijd heen en weer. Het was te zien dat de C3 nog weining had gespeeld de afgelopen tijd, want soms werd er te dicht op elkaar gespeeld en waren de passes onzuiver om een goede aanval op te zetten. Maar de wil om te winnen was er bij iedereen.

Ongeveer tien minuten voor tijd kreeg FC Breukelen een vrije bal links net buiten het zestienmetergebied. De vrije trap van Cody werd echter afgeweerd door Hertha, maar werd aan de rechterkant weer opgevangen door Koen. Hij legde aan en knalde de bal netjes in de korte hoek achter de keeper: 0-1. Een paar minuten later was er een mooie kans voor Hertha op de gelijkmaker. Rik moest aan de verdedigende noodrem trekken. Binnen het penaltygebied ging een Hertha-speler (wel erg gemakkelijk) neer en de bal ging op de stip. Gelukkig had de penaltynemer het vizier niet helemaal op scherp en de bal suisde naast de goal.

Drie minuten voor rust was het dan toch raak. Via een diepe pass door het midden kon een Hertha-speler knap doorbreken. Hij rondde zijn vrije baan naar de keeper beheerst af: 1-1. Vanwege de kou werd van de rust genoten in de kleedkamer. Daar werd het devies voor de tweede helft doorgesproken. Het veld breder maken en niet te veel op een kluitje spelen. Linies beter aansluiten, letten op de bezetting van het middenveld en meer over de flanken spelen.

De tweede helft kende een zelfde begin als de eerste. Twee teams die voor de winst gingen. Voor de goal van FC Breukelen ontstonden een paar hectische en rommelige momenten, maar steeds wist de verdediging en keeper zich daar weer uit te redden. Ook Breukelen zocht, nu met de wind in de rug spelend, de dieptepass en dat lukte soms aardig over links en rechts. Een aantal keer werd Lukas op rechts diep gestuurd, maar telkens was de bal net iets te hard ingespeeld en niet te belopen. Tot in de twintigste minuut. Lukas wist de dieptepass net binnen te houden en kon netjes terugleggen op de meegekomen Floris die de bal achter de Hertha-keeper knalde: 1-2. Ook op links werd Luuk een aantal keren goed vrijgespeeld. Een voorzet van hem op Floris werd echter door een speler van Hertha aangeraakt en van richting veranderd. Voor de keeper was er geen houden meer aan: 1-3. Een welverdiende overwinning voor de C3 in dit ijzige duel. Met dank aan de invallers Danilo, Luuk, Cody en Giovanni.

s.v. Hertha C2 - FC Breukelen C3 1-3 (1-1)