FC Breukelen E7 met de hakken over de sloot

FC Breukelen E7 speelde zaterdag uit tegen Wasmeer E9 in Hilversum. We startten met 8 tegen 8 en een wissel. De vaste coaches Marc, Wim en zo nu en dan Albert waren niet in de gelegenheid om de jongens en meiden te ondersteunen. Dus namen de vader van Jens en de vader van Tim de honneurs waar! Een wedstrijd tegen een van de onderste clubs is niet vanzelfsprekend een makkie! De eerste helft van de wedstrijd was het wat aftasten, het spel werd op beide helften gespeeld. Nikki gaf een mooie pass op Thomas, maar hij liep zich vast op de verdediging van Wasmeer.

Waar FC Breukelen op zoek ging naar doelpunten, was de reporter op zoek naar haar mobiele telefoon. Deze was in geen velden of wegen te vinden. Een doelpunt van Thomas 0-1 echter wel, zo werd genoteerd door Vanessa. Helen en Kerran verstoorden de boel goed en probeerden opnieuw de voorhoedespelers aan te spelen. Vervolgens onderschepte de keeper van Wasmeer, op slag van rust, nog een hard schot van Thomas.

Na de rust was het erg rommelig bij FC Breukelen. Er werd verdedigend gespeeld er was nauwelijks een middenveld, zodat de aansluiting op de voorhoede ver te zoeken was. Deze manier van spelen was gezien vorige week wel enigszins verklaarbaar. Wanneer je namelijk als team in een ‘winning flow’ verkeert (de eerste zeven wedstrijden op rij wint) en je krijgt zoals vorige week op een nare manier de deksel op je neus, dan heerst als eerst het gevoel van “we willen niet nog eens verliezen”. Door een helaas ongelukkig uitverdedigen van Nikki werd het in eens 1-1. Tim moest vervolgens flink aan de bak wanneer Wasmeer vol op de pressing ging spelen, hij hield ons dan ook goed staande! Na een uitbraak van FC Breukelen was het Thomas die echt één van zijn mooiste doelpunten van dit seizoen maakte. Deze hoorde in de Champions League thuis! Ik dacht eerst nog aan een soort van voorzet omdat de afstand best groot was, maar hij haalde snoeihard uit, strak in de verre hoek en het was weer 1-2 voor FC Breukelen.

Ook Wasmeer had alles in de verdediging staan en loerde op een counter. Dit lukte hen ook en een hoge bal van afstand was onhoudbaar voor Tim 2-2. Vervolgens kreeg FC Breukelen nog tweemaal een corner en had Jens ook nog een schot op het doel. Een zenuwenwedstrijd was dit voor de supporters langs de kant, want ook Wasmeer kreeg zijn corners. Een nieuwe opbouw naar voren kwam niet uit de verf en FC Breukelen kreeg zowaar de 3-2 om de oren.

Toen kreeg FC Breukelen een corner mee en deze werd door Mika genomen. Keshia maakte haar eerste doelpunt van dit seizoen. Ik citeer: “Mika nam de cornerbal, deze kwam bij Thomas terecht en rolde ineens voor mijn ‘verkeerde been’, ik zag de keeper de hoek in duiken en ik tikte hem snel in het andere hoekie!” Het werd 3-3 en de 3-4 kwam er ook aan, nadat EJ de bal goed uitverdedigde en een lange bal op Thomas gaf. Deze bleef rustig wachten op wat de keeper ging doen en schoot hem mooi in.

Vervolgens volgden er nog een aantal spannende laatste minuten. Deze voorsprong moest niet meer uit handen gegeven worden. Het leek wel of de scheids zijn horloge vergeten was, wat duurden die minuten lang. De bal was regelmatig bij het doel van Tim in de buurt te vinden en ging soms achter of moest onderschept worden. Totdat er een uitbraak volgde EJ en Mika beten zich vast in de bal en gingen gebroederlijk af op het doel van Wasmeer. EJ nam geen risico, de keeper kwam op hem af en hij speelde zoals een goede voetballer dat doet, de bal af op de meegelopen Mika die hem in een leeg doel kon schieten. Dit was de verlossende 3-5 en de begeerde drie punten waren veiliggesteld. Niet veel later werd er namelijk eindelijk afgefloten.