E2 op dreef bij KNVB-zaalvoetbaltoernooi in Utrecht

Zaterdagmorgen 21 januari, sporthal Sportcampus in Utrecht. De jongens van de E2 hebben vandaag een zaalvoetbaltoernooi van de KNVB en ze zijn allemaal aanwezig. De jongens wordt uitgelegd hoe de spelregels zijn met zaalvoetballen en je ziet dat ze er allemaal zin in hebben vandaag. De eerste wedstrijd begint en je ziet meteen dat ze de afgelopen weken op het overspelen en één keer raken getraind hebben,want er word alleen maar overgespeeld en hoe! Ze vinden elkaar blindelings en de eerste wedstrijd tegen FC De Bilt wordt daarom gemakkelijk met 5-0 gewonnen.

Meteen daarna volgt de wedstrijd tegen Jonathan en je ziet dat ze op dreef zijn. Door goed samenspel en en blijven knokken met elkaar wordt het al snel 5-0. Er wordt steeds gewisseld en iedereen doet zijn taak … eindstand 8-0! De jongens hebben even twee wedstrijden rust en dat wordt benut om even wat te drinken en te eten. Er wordt door de spelers al gerekend: Als we gelijkspelen zijn we al kampioen of: Als Brederodes verliest, kunnen we tegen hun gelijk spelen enzovoort. Vóór de wedstrijd tegen Brederodes (dat ook de eerste twee wedstrijden won) neem ik de jongens even apart en vertel ze dat ze gewoon hun eigen spel moeten gaan spelen en niet te veel moeten gaan rekenen met standen en doelsaldi.

De tijd is daar, de laatste wedstrijd tegen Brederodes. Na 6 minuten staat door een haddrick van Levi we al snel op een 3-0 voorsprong, maar ze blijven gewoon hun eigen spel spelen. Ryan, onze keeper, wilde graag de laatste wedstrijd op het andere doel staan omdat hij daar een goed gevoel bij had en daar had hij gelijk in: eindstand 4-0. Jongens, heel goed gevoetbald, samengespeeld en er voor elkaar zijn en samen werken, dan ben je een team en dat zijn jullie zeker. Mijn complimenten. IK zie jullie maaandag op de training en ben blij om met jullie de voorjaarscompetitie in te gaan. Een trotse trainer.