C4 deelt punten met CSW C5 in echte bekerstrijd

Op zaterdag 5 november weer eens bekervoetbal. De vorige twee wedstrijden tegen Altius en Zuidvogels waren gewonnen door de C4. Ook CSW C5 won de vorige twee wedstrijden. Dit was dus de beslissingswedstrijd in de poulefase. Voor de C4 weer eens een uitwedstrijd. De betrokkenheid van de ouders bij dit team is behoorlijk. Daarom aan vervoer geen gebrek en dat betekent dat de mannen langs de lijn ook kunnen rekenen op een prima support. Dat is ook niet voor niets want de mannen hebben in de afgelopen wedstrijden aantrekkelijk voetbal laten zien.

Echt team

Daarnaast staat er een echt team zijn in het veld. Een steekje laten vallen wordt niet afgeblaft, maar zonder commentaar opgevangen. Je hoort ze tegen elkaar zeggen:”Geeft niet, man. Dat kan iedereen overkomen. Kop op, we gaan er weer voor.” Dat is geweldig leuk om te zien en dat maakt dit tot een team waar je graag naar gaat kijken.

CSW met veel lengte

Voor de wedstrijd bleek dat CSW C5 maar met moeite een volledige ploeg op de been kon krijgen. Er moesten spelers van andere C-teams worden gecharterd om een deel van deze wedstrijd mee te willen spelen. Dit resulteerde in een ploeg waarvan de gemiddelde lengte ongeveer even lang was als onze langste C4-speler. Een spits die ongeveer twee keer zo groot was als onze voorhoedespelers. Ook in de verdediging stond behoorlijk wat lengte. Een schouderduw kwam daardoor meer op heuphoogte uit. Maar een wedstrijd wordt niet gewonnen op lengte alleen, zo zou blijken.

Onder de indruk

In de eerste minuten was dan ook te zien dat de C4 aardig onder de indruk was van de fysiek van de tegenstanders. Maar toch werden de duels niet geschroomd. Vanaf de aftrap nam CSW het initiatief en trok voortvarend ten strijde. Maar de verdediging van de C4 liet zich niet zomaar verschalken en gooide zich met verve in de strijd. Over links of langs de rechterzijde kwam CSW er niet echt door, hoewel de pressie bleef. Af en toe wist FC Breukelen wist onder de druk uit te komen en een aanval op te zetten. Maar de eindpass was vaak net niet op maat en de lange verdedigers van CSW hadden de boel behoorlijk onder controle.

Noodrem

Uiteindelijk moest de verdediging van de C4 toch aan de noodrem trekken en een vrije trap op zo’n twintig meter van de goal weggeven. Deze werd uitstekend door Justin gepareerd, maar een van de aanvallers van CSW kon ongestoord de bal bereiken en de rebound achter Justin in de kruising knallen: 1-0. Wie dacht dat de C4 zich door de aanvallende aspiraties van CSW van de wijs liet brengen, had het mis. Ook de tijgers uit Breukelen lieten zien dat ze voor geen kleintje vervaard waren. De eerste schrik voorbij schakelden ze een tandje bij en er kwamen wat kleine kansjes. Tot ook aan die kant de noodrem gehanteerd moest worden. Een uitstekende vrije trap van Arnold van links naar de rechter paal werd door Lars prima met het hoofd teruggelegd naar de linker paal waar Mathijs met een prima reactie de keeper kon passeren: 1-1.

Gelijkmaker geeft moed

Het was zichtbaar dat de mannen van de C4 hier moed uit putten. Niet lang na de gelijkmaker pikt Roman de bal op het middenveld op. Hij legde de bal klaar en knalde deze, net voordat een verdediger er een voet tegenaan kon krijgen, met een bekeken schot over de keeper tegen de touwen: 1-2. Er volgden kansen over en weer en het spel ging gelijk op. Maar op slag van rust kwam er toch een schot van CSW uit de tweede lijn. Justin had dat duidelijk niet verwacht en de bal rolde toch de goal in: 2-2. Een domper natuurlijk, want met een voorsprong de rust ingaan geeft altijd een prettiger gevoel.

Spanning en organisatie

Na rust ontvouwde zich een superspannende tweede helft. De toeschouwers zaten op het puntje van hun stoel. Soms met de handen voor de ogen, hopende dat de bal niet achter Justin in de goal zou verdwijnen. En even later weer volop te horen als wilde men de bal achter de keeper van CSW het doel in schreeuwen. Kortom: er viel ook voor de twaalfde man weer veel te genieten. Goed georganiseerd wist de verdediging van de C4 de aanvallen van CSW op te vangen. Als er iemand was omspeeld, stond er steeds weer een volgende speler in de weg. Met name de boomlange spits van CSW wist voor zichzelf wat schietkansen te creëren. Maar Justin verdedigde zijn doel als een echte leeuw. Aan de andere zijde moest CSW alle zeilen bijzetten en waren de mannen van de C4 soms heel dicht bij de winnende goal.

Wie wint deze pot?

Tot het laatste fluitsignaal werd er volop gestreden om de wedstrijd te winnen. Het fysieke verschil deed er niet meer toe en de winnende goal had aan beide kanten kunnen vallen. De laatste minuten waren echter toch voor de kanjers uit Breukelen. Helaas kwamen twee vrije trappen na de stuit net te hoog uit om te kunnen controleren en van dichtbij de goal in te werken. Dus bijna was daar toch nog de winst. Maar helaas, het scorebord bleef op 2-2 steken.

Veel strijd

De toeschouwers hebben weer een geweldige wedstrijd gezien met veel strijd, mooi voetbal en prima samenwerking. Top gedaan, mannen. De 2-2 uitslag betekent helaas dat FC Breukelen C4 als tweede eindigt in de bekerpoule. Omdat CSW een beter doelsaldo heeft, gaan zij door naar de volgende speelronde. In deze wedstrijd was echter goed te zien dat de mannen van de C4 ook tegen moeilijkere tegenstanders opgewassen zijn en er staan als team. De focus kan nu op de competitie gericht worden waar nog een mooie prijs te winnen valt. Te beginnen op 12 november in een uitwedstrijd tegen NVC C5, de nummer vier.

CSW C5 - FC Breukelen C4 2-2 (2-2)