Breukelen 5 toont vechtlust

Het vijfde elftal van FC Breukelen heeft het moeilijk en bevindt zich nog altijd onderaan de ranglijst. De ploeg verloor de afgelopen weken met grote cijfers van JSV Nieuwegein en WV-HEDW en behaalde tot nu toe slechts één schamel puntje. Afgelopen zaterdag wachtte de uitwedstrijd tegen subtopper Abcoude. De voortekenen waren slecht. Vele Breukelaars bevonden zich op de vooravond van de competitiewedstrijd nog in de plaatselijke kroeg en de resultaten van de voorbije weken gaven weinig redenen tot juichen. Op een sombere middag werd in een leeg Abcoude een spektakelstuk opgevoerd.

Breukelen moest het zaterdag doen zonder keeper Myron, die zich met ziekte afmeldde. Darryl toonde zich een waardig vervanger. Na een aardige start (een schot van Vincent dat rakelings naast ging) moest Breukelen al snel het initiatief in de wedstrijd aan het tweede elftal van Abcoude laten. Na een minuut of tien liet libero Vincent zich verrassen. Hij verloor de bal aan de spits van Abcoude, die van dichtbij doeltrof. Een discutabele treffer, aangezien de bal werd afgepakt na een overtreding van de opponent (duwen in de rug). De tegenstander beschikte over een technisch begaafd team en liet dat in de eerste helft veelvuldig zien. Een schot van een Abcoudenaar werd met de voet gestopt door doelman Darryl. Even later was het wel raak. De vijandelijke rechtsbuiten trok naar binnen en haalde van een afstand van ongeer 25 meter verwoestend uit. De bal verdween ringloos in de verre winkelhaak. Luttele minuten hierop werd de schade voor Breukelen 5 nog groter. Via een rebound werd de 3-0 een feit. De verdediging zag er bij deze goal niet goed uit. Het elftal had überhaupt weinig te vertellen in de eerste helft. Er werd veel te vaak balverlies geleden en van enige tactische structuur was geen sprake.

Hoe anders verliepen de resterende 45 minuten. De bal werd vaker en beter rondgetikt en het vijandelijke doel werd eindelijk gevonden. De uitploeg kreeg ook kansen. Invaller Samphan schoot over en Steven zag dat de keeper op de goede plek stond om zijn knappe volley te stoppen. Het was duidelijk te zien hoe beide ploegen uit de kleedkamer waren gekomen. Abcoude ving de tweede helft aan met een ietwat zelfzuchtige instelling, terwijl Breukelen er gebrand op was nog iets van de wedstrijd te maken. Na een minuut of 20 in de tweede helft werd Metin aan de rechterkant weggestuurd door Seval. De aanvaller legde de bal perfect voor richting de tweede paal, alwaar de mee opgekomen Mark binnentikte. Nadat Abcoude nog een grote kans om zeep hielp werd de middag voor onze Belgische Nederlander nog mooier. Nadat de bal in het strafschopgebied bleef hangen haalde Mark al vallend uit. De keeper kon alleen maar het geluid van het schot aanhoren: 3-2. Nog beduusd van deze tegentreffer raakte de thuisploeg de bal alweer snel kwijt. Mark haalde opnieuw uit en zag zijn bal met enig fortuin in het doel belanden. Breukelen had de stand gelijkgetrokken en bevond zich in een dilemma: het punt koesteren of op zoek gaan naar meer? Bewust of niet, het restant van de wedstrijd was het team genoodzaakt tot tegenhouden. Abcoude kwam nog met een slotoffensief, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Na het laatste fluitsignaal werd het tweede behaalde punt uitbundig gevierd.

In de wedstrijd van zaterdag toonde het vijfde elftal aan over vechtlust te beschikken. Na de 3-0 leek het geloof in een goed eindresultaat even weg, maar in de tweede helft stond er een totaal ander Breukelen op het veld. Er werd weer getikt, de verdedigende taken werden goed waargenomen en er zat een idee achter het spel. De 3-3 is absoluut een opsteker, maar desondanks kenmerkend voor het hele seizoen tot dusver. Het is nog niet gelukt 90 minuten lang het gewenste niveau te etaleren. Dit zijn zorgen voor de komende wedstrijden. Breukelen 5 is op de goede weg en verdient na het gelijkspel tegen Abcoude een compliment.

6-11-2010 Abcoude 2 – FC Breukelen 53-3

Opstelling eerste helft: Darryl, Floris, Alex, Vincent, Michael, Mark, Seval, Steven, Jannes, Metin, Raymond

Opstelling tweede helft: Darryl, Jonathan, Alex, Vincent, Michael, Mark, Samphan (Seval), Steven, Jannes, Metin, Raymond

Niet in staat te voetballen: Casper, Marcel, Ferry, Myron

Doelpunten: Mark 3