Fantastisch teruggeknokt E4

Mooi weer, heerlijk herfstzonnetje, begonnen onze jongens tegen de te verwachten sterke tegenstander Argon E 5. De samenstelling van Argon E 5 was sterk verbeterd na het bekerduel tegen onze E5.

Vanaf het begin lieten onze spelers zien wat zij tijdens de training door John was mee gegeven: bal controle, overpassen en individuele acties van Levi en Thijs in de spits. Het was dan ook Levi, die door goede fysieke inzet de bal langs de goede keeper van Argon in het doel schoot. Toch wist Argon nog te antwoorden en met 1:1 gingen wij de pauze in.

Misschien was de limonade te zwak, maar direct na de aftrap wist Argon de bal onhoudbaar langs onze goede keeper Daan in het net te schieten. Hierbij werd hij door onze verdedigers een beetje in de steek gelaten, want de Argon aanvaller kwam volledig vrij te staan. Nu probeerden Destin, Jacko en Olivier de gelijkmaker te scoren, maar na een counter kwam Argon op 1:3 voorsprong. Onze jongens lieten een beetje het hoofd hangen, maar toch maar de mouwen opstropen en laten zien dat al het trainen niet voor niets is geweest..

Olivier omspeelt heel mooi de keeper via de grondlijn naar het midden, waar een Argon speler niets anders kan dan in het eigen doel te schieten. Nu komt de een na de andere aanval op het Argon doel. Van achteruit door Jurriaan en Levi of Vincent wordt de bal naar voren in de spits gepast. Drie tot vier keer was het Thijs, Jacko of Levi die bij 1 tegen 4 spel voor het eigen doelpunt gingen i.p.v. de vrije medespeler te zien om de kans af te ronden. Jammer, want het waren zulke mooie aanvallen. Na een verdere aanval vanuit Jurriaan via Jacko komt eindelijk een mooie voorzet op Thijs die de bal onder de keeper door op 3:3 binnen tikt!

Nu gaan onze jongens echt in de aanval en de tegenstander wordt moeër en moeër. Na een verdere aanval krijgt Ezra de bal op links, gaat in het midden en met zijn rechter been laat hij zich van z’n beste kant zien. Van ca. 20 m afstand schiet hij laag tegen de binnenpaal en in het doel – 4 : 3. Vlak daarna was het nu Destin die zijn uitblinkende techniek en schietvermogen liet zien. Helaas naast de kruising ! Nu hadden onze jongens echt de overhand, maar waren ook extra gevoelig voor counters door de snelle Argon spitsen. Maar wij hebben nu eenmaal de beste keeper van deze groep en Daan wist elke aanval samen met onze verdedigers af te stoppen.

Iedereen, de spelers, de opgeluchte coach Sid en trainer John als ook de supporters, waren heel trots en blij toen de goede scheids Paul eindelijk afvloot. Nog een laatste opmerking van deze verslaggever: Een tikkeltje minder egoïstisch spelen en iets meer oog voor de vrije medespeler, zal de verslaggever minder hartaanvallen bezorgen…

Maar al met al, fantastisch geknokt en gedeeltelijk heel goed gespeeld jongens! Verder zo!