Veteranen-3: De kop is eraf!

Zaterdag 22 augustus jl. was het het eerste officiële optreden van het andere breukelse vlaggenschip, te weten Zaterdag Veteranen 3. Net als vorig jaar begon voor ons het seizoen met het Kasper Silvius Veteranen Toernooi in Rijsenhout. Voorafgaande hieraan is door ons nog een pittige training afgelegd die door iedereen goed doorstaan is. De tand des tijd krijgt geen greep op de spelers van Veteranen 3. Piet Zwanink is in staat gebleken om de selectie bij elkaar te houden ondanks de economische crisis. Met de komst van Jaap Eewijk (net 48) is de selectie zelfs danig verjongd. De spelersbank moet met de komst van Jaap wel breder gemaakt worden!

Het toernooi begon, net als vorig jaar, met een wedstrijd tegen de veteranen van JSV Nieuwegein en ook nu was de start weer flitsend met een verdiende overwinning. Door goed doorzetten van Marc Bogers op een splijtende pass van niemand anders dan Cees van der Neut werd het 1 - 0. Omdat de wedstrijden maar 15 minuten duren, kon de deur achterin verder worden dichtgehouden. Met Jaap op de goal, lijkt het overigens wel alsof de doelen dit jaar wat kleiner zijn aan onze kant. De wedstrijden werden steeds besloten met het nemen van 5 penalty’s. Daar waar dit onderdeel ons vorig jaar nog zeer slecht afging (gemiddeld werden er toen 1 op de 5 penalty’s raak geschoten) is er dit jaar een grote vooruitgang geboekt. Van de 4 penalty-series werden er 2 gewonnen en 2 eindigden gelijk. Met name Martin Flemming en Ben van Nieuwkerk waren trefzeker, gemiddeld scoorden we 4 van de 5 strafschoppen.

Na een goed begin door de winst op JSV volgde een terecht verlies (0 – 2) tegen de gastheren SCW. Ook de daarop volgende wedstrijd tegen VVC ging helaas in de laatste minuten verloren door aarzelend optreden van de achterhoede en het hoge gras. De laatste wedstrijd tegen Wartburgia was dus beslissend of wij de 4e plaats van vorig jaar zouden kunnen verbeteren. Een schoonheid van een doelpunt door Joost Visser in de laatste minuut van de wedstrijd was beslissend waardoor wij in het eindklassement op een mooie 2e plaatst eindigden.

Na een ingewikkelde rekensom waarbij de resultaten van de wedstrijden en de penalty’s bij elkaar waren opgeteld, bleek dat wij een knappe 2e plaats hadden behaald.

Bij de prijsuitreiking werden wij verder nog verrast met de sportiviteitprijs. Niet dat deze prijs onterecht aan ons was toegekend maar om de treffende gelijkenis van het beeldje met onze vaste speler Henk Kroon in zijn jeugdjaren. De stand van het rechterbeen, de golvende lokken en met name hoe het broekje zit, doet ons vermoeden dat Henk in zijn jeugdjaren een heel andere voetballer was dan dat wij hem nu kennen!

De volgende uitdaging voor Veteranen 3 stond te wachten in Kockengen alwaar op zaterdag 5 september een toernooi is afgewerkt. Daarna start weer de reguliere competitie. De verwachtingen zijn, mede door de recente goede resultaten, wederom hooggespannen!